sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

The Alibi (2006)

Katsoin jonkin aikaa sitten tv:stä tulleen elokuvan Täydellinen alibi (The Alibi) digiboksiltani. Elokuvassa Steve Coogan esittää entistä huijaria, joka on perustanut oman yrityksen, jossa tarjotaan palveluita uskottomille naisille ja miehille. Coogan antaa uskottomille sieluille alibeja, jotta he pääsevät vapaasti rellestämään. Hänen moraalikoodinaan on kuitenkin olla antamatta alibia rikollisille toimille.

Coogan palkkaa seuraajakseen kauniin naisen, Lolan (Rebecca Romijn), jota hän opastaa vanhaan tehtäväänsä. Mies suostuu kuitenkin vielä viimeiseen kenttätehtävään, ennen vetäytymistään. Tämä viimeinen keikka on kuitenkin kaikkea muuta kuin rutiinikeikka, Cooganin asiakas (Jerry O'Connell) nimittäin vahingossa tappaa rakastajattarensa rajuissa lemmenleikeissä. Coogan auttaa jälkien peittelyssä (jossa hänen apunaan toimii ihana Henry Rollins). Tämä rikollisen toimen peittely avaa kuitenkin oven ammattirikolliselle (Sam Elliott), joka on kiinnostunut Cooganin alibi-palvelusta...


Mielestäni Coogan on mielenkiintoinen näyttelijä, jonka työstä olen nauttinut muun muassa Maailmanympäri 80 päivässä sekä Night at the museum:ssa. Jotenkin tuntuu, että hänen suuri "breakthrough" -elokuva kuitenkin puuttuu vielä. Hänessä on potentiaalia, mutta missään en ole vielä nähnyt hänen loistavan. Tässäkin elokuvassa hän oli ihan hyvä ja kivan sarkastinen, mutta ei mitenkään erityinen. Elokuva kokonaisuudessakin oli mielestäni vain ihan hyvä.

Elokuvassa oli hauskoja ideoita ja hieman kieroutunutta huumoria mistä pidän, esimerkiksi kun "siivojaat" olivat tulossa noutamaan tytön ruumista sanoi tytön tappanut poika: "It was her idea (viitataten s&m leikkiin mitä tyttö itse ehdotti ja mihin hän kuoli), siihen siivooja: "I doubt it. Hahhahahahha".

Alibi muistutti minua Ocean's-elokuvasarjasta (samankaltainen musiikki, "nerokas" juoni joka paljastuu katsojalle vasta sen tapahtuessa). Siinä missä Ocean's -elokuvasarja onnistui tekemään elokuvista tarpeeksi monimutkaista seurattavaa, että katsoja voi tuntea itsensä fiksuksi kun ymmärtää mitä elokuvissa tapahtuu, mutta kuitenkin niin helppotajuisia, että suurin osa pysyy kärryillä. Niin Alibin käsikirjoittaja yritti tehdä elokuvasta sen verran nokkelan, että se teki elokuvasta sekavan eikä yhtään nokkelan.

Ihan ok elokuva, jossa paljon käyttämätöntä potentiaalia.

**1/2

Ohjaaja: Matt Checkowski, Kurt Mattila
Pääosissa: Steve Coogan, Jerry O'Connell, Jon Polito ja Deborah Kara Unger
Kesto: 90min
Valmistusmaa: Hollanti, USA:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.