sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Dread (2009)

Katsoin Anttilan alesta ostamani elokuvan Kammo (Dread). Kannessa luki jotain Clive Barkerin Veren kirjoista, mikä sai minut heittämään tuotteen koriin muiden halpisten joukkoon. Nyt harmittaa!
Ohjaajaksi opiskeleva säntillinen nuorukainen Stephen (Jackson Rathbone) tapaa villin ja vapaan Quaid'in (Shaun Evans), joka tekee ehdoituksen että Stephen tekisi lopputyökseen dokumentin peloista. Quaid nimittäin haluaa päästä pelkojen alkulähteille että pääsisi lapsuuden trauman aiheuttamista pelkotiloista itse eroon. Nuorukaisten mukaan tulee vielä filmin leikkaajan roolissa Cheryl (Hanne Steen). Dokumentin teko kuitenkin riistäytyy käsistä, koska intensiiviseksi käyvä Quaid ei ole tyytyväinen dokumentin lopputulokseen vaan haluaa että kukin kohtaa oikeasti pelkonsa.


Elokuva sai jo tuskastumaan alakumetreillä "nuorekkailla" kuvakulmillaan sekä kehnolla dialogilla. Toinen pääosan esittäjä oli varmaan Pinokkiolle sukua; sen verran puista menoa. Elokuva oli kuin jokin teinikauhu, joka ei yrittänyt olla edes hauska. Ehkä silloin tällöin oli jotain pilkahduksia mielekkäistä ideoista, mutta ne olivat todennäköisesti pöllitty Cliven kirjasta (en ole lukenut). Visuaalisesti joitain aika realistisen näköiseksi saatuja kammottavia juttuja, mutta joka tapauksessa...

Niin huono, niin huono.

*1/2

Ohjaaja: Anthony DiBlasi (Cassadaga)
Pääosissa: Jackson Rathbone, Hanne Steen ja Laura Donnelly
Kesto: 108min
Valmistusmaa: UK, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.