sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Clash of the Titans (2010)

Lainasin Louis Leterrierin (The Transporter, Danny the dog) ohjaaman  Titaanien taistelun lähinnä sen takia, että halusin varmistua onko se todellakin niin huono kuin kaikki sanovat.
Oli se.

Elokuva sijoittuu Antiikin kreikan Argosiin, missä sota on syttymässä ihmisten ja Jumalten välille. Alkunarraatio esittelee kolme Jumalaa, jotka taistelivat Titaaneja vastaan kauan sitten, veljekset; Zeus (Liam Neeson), Poseidon (Danny Huston), ja Hades (Ralph Fiennes). Hades loi keinon millä Titaanit saatiin kukistettua - Krakenin.

Titaanien jälkeen Zeus loi ihmiset ja hallitsi heitä, Poseidon hallitsi merta, mutta Hades, Zeuksen pettämänä, pakotettiin halllitsemaan Manalaa. Zeus ja Poseidon saivat voimaa ihmisten rukouksista, mutta Hades pelosta. 

Tarinan pääosassa on Zeuksen ja ihmisen poika Perseus. Elokuva alkaa sillä, että  kalastaja löytää vauva-Perseuksen  ruumisarkusta vedessä ajelehtien kuolleen äitinsä rinnalta, kalastaja ottaa pojan ja kasvattaa vaimonsa kanssa hänet kuin omansa. Näille Perseuksen ottovanhemmille käy kuitenkin köpelösti erään maanalaisen jumalan toimesta. Perseus haluaa kostaa Hadeksen pahat teot, mutta ei halua inhosta jumaliin käyttää omia puolijumalallisia voimia heitä vastaan.

"The mortal son of the god Zeus embarks on a perilous journey to stop the underworld and its minions from spreading their evil to Earth as well as the heavens."

Perseusta näyttelee mm. Avatarista tuttu Sam Worthington, josta en erityisemmin pidä. Minulle tulee aina hänestä jotenkin mieleen Mobilat-mies. Hän on jotenkin niin persoonaton - hajuton ja mauton. Sen takia hänet varmaan roolitetaankin elokuviin joissa käytetään paljon tietokoneanimointia, koska hän on sellaisen perusanimaatiomiehen näköinen.

Titaanien taistelu oli pelkkää taistelua, mutta ei kyllä Titaanien välillä. Erikoistehosteita oli myös tungettu joka koloon. Jumalien asustelupaikka Olympos-vuorella näytti siltä, että elokuvan rahoitus olisi loppunut kesken. Jumalien ulkoasutkin oli kuin harrastelijateatterista pöllästyjä.


Jos tykkää actionista ilman sisältöä niin tämä elokuva sopii, muuten en suosittele.

*1/2

Ohjaaja: Louis Leterrier
Pääosissa: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes
Kesto:106min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.