sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pretty in pink (1986)

Tänään oli hyvä päivä tyhjentää digiboksia elokuvarallin muodossa.

Pretty in pink -elokuvalta ei ole varmaan kukaan ennen 90-lukua syntynyt voinut välttyä. Päätin kuitenkin katsoa tämän kasarihelmen pitkästä aikaa uudelleen.

Elokuvassa köyhän perheen tyttö on päässyt opiskelemaan rikkaiden lapsien käymään kouluun ja ihastuu tietysti yhteen tämmöiseen pohattaan. Elokuvaa voisi pitää jopa jonkinlaisena modernina Romeo ja Julia -tarinana. Ainoa ero on vaan siinä, että pätkän Romeo antaa ympäristön vaikuttaa omiin mielipiteisiinsä. Elokuvassa onkin mielestäni sanomaa, että ole sellainen kuin olet riippumatta mitä muut sinusta ajattelevat.

Elokuvan tyttöä pinkissä näyttelee kasarielokuvien kuuma nimi Molly Ringwald. Hänellä on elokuvassa kaksi hyvää ystävää; nykyään Miehen puolikkaat -sarjasta tuttu Duckie (Jon Cryer) sekä tyyliään useasti muuttava Iona (Annie Potts). Rakkauden kohteena toimii uskomattoman söpö (nuorena) Andrew McCarthy (ihq:ssa jakussaan).          


 Elokuva on suloisen naiivi ja paikoittain sydäntä särkevä. En tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut kun Molly saapui itsetehtailemassaa "promdressissä" päättäjäistansseihin. Mekko oli aivan kamala!!! Mutta varmastikin 80-luvulla kuuminta hottia!


Elokuva on klassikko, joka kaikkien tulisi nähdä. Tässä käsikirjoittajana toiminut John Hughes osasi vangita nuorten elämää ajan hengen mukaisesti. 80-luvun elokuvissa on usein nähtävissä jonkinlaista itsensä etsimistä; Kun koulu loppuu, niin mihin sitten mennään ja mitä sitten tehdään. Uuden sukupolven nuorten tulevaisuus ei ollutkaan niin ennaltamäärätyn kohtalon sanelemaan kuin ehkä heidän vanhempiensa.

They don't make movies like this anymore! (Breakfast club on silti mielestäni parempi).

***

Ohjaaja: Howard Deutch (Äksymmät vanhat herrat)
Pääosissa: Molly Ringwald, Jon Cryer ja Harry Dean Stanton
Kesto: 96min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.