sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Lainasin kirjastosta Chris Columbuksen ohjaaman Percy Jackson - Salamavaras -elokuvan odottamatta siltä juuri paljoakaan. Teemana oli kuitenkin antiikin Kreikka, joten päätin lainata kyseisen pätkän.

Elokuva kertoo Percy Jacksonista (Logan Lerman), joka on tavallinen koululainen, jolla on oppimisvaikeuksia; lukihäiriö ja ADHD. Hänen äitinsä (Catherine Keener) asuu Percyn ja tämän sovinistisen isäpuolen (Joe Pantolioni) kanssa. Eräänä päivänä kuitenkin Percyn ollessa luokkaretkellä saa hän peräänsä sijaisopettajan, joka mutaatioituu hirviömäiseksi olennoksi ja tivaa tältä salamaa. Tämän tapahtuman myötä Percylle selviää, ettei hän olekaan aivan tavallinen poika vaan Poseidonin (Kevin McKidd) poika ja näin puolijumala, jonka paras ystävä (Brandon T. Jackson) ja opettaja (Pierce Brosnan) ovat lähetetty suojelemaan tätä.

Zeukselta (Sean Bean) alunperin anastettu salama on myös Haadeksen (Steve Coogan) haluama ja he luulevat, että Percy on varastanut sen. Käy myös ilmi, että Percyn lukihäiriö johtuu siitä, että hän hahmottaa kirjoitukset antiikin kreikkana ja ADHD on impulsiivisutta, mitä sankarilta tarvitaan.
Totuuden selvittyä Percy lähetetään Jumalten lasten "puoliveristen" leiriin.  Percyn mennessä leiriin äitinsä kanssa saa hän kannoilleen Minotauruksen, joka vie hänen äitinsä manalaan. Percy luulee tässä vaiheessa äitinsä kuolleen, mutta ei kyllä vaikuttanut hirveän harmistuneelta tapahtumasta. Leirissä Percy päättää pelastaa äitinsä manalasta, mutta tarvitsee kolme Persephonen (Rosario Dawson) helmeä, että voi ystävineen palata sieltä myös takaisin. Matkaan lähtee hänen  paras ystävänsä (joka osoittautuu satyyriksi) ja Annabeth (Alexandra Daddario), jonka hän tapasi leirissä. Hän saa avuksi taikakartan, kilven ja lentävät lenkkarit hänen leirikaveriltaan Lukelta.

Elokuva koostuu pääosin tästä helmien hankinnasta, 1. helmi löytyy Meduusan (Uma Thurman) luota , 2. löytyy Annabethin äidin Athenan patsaan kruunusta ja 3. Las Vegasista.


Elokuva oli yllättävän viihdyttävä, koska odotukseni olivat niin alhaiset. Pääosien esittäjissä olisi ollut toivomisen varaa. Pääosanainen Alexandra oli mielestäni tylsä valinta, eikä sopinut oikein osaan. Sivuosissa puolestaan oli paljon tuttuja naamoja ja vahvoja esiintymisiä, kuten Rosario Persephonena. Elokuvassa ei myöskään päästä kovinkaan syviin kerroksiin vaan esim. henkilöhahmot ja tunteiden osoitukset jäivät aika pintapuolisiksi. Muutamassa kohdassa tuli myös hieman Harry Potter mieleen mm. juonikuvion, puoliveristen ja taikakartan takia.
Muuten ihan hauska matka antiikin Kreikan mytologian maisemiin.

**1/2

Ohjaus: Chris Columbus (Harry Potter ja Viisasten kivi, The Goonies)
Pääosissa: Logan Lerman, Kevin McKidd ja Steve Coogan
Kesto: 118min
Valmistusmaa: Kanada, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.