sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Oscar gaala 2011 lähestyy...

Ensi-viikon sunnuntaina 27-28.2 se sitten tulee, Oscar-gaala 2011. Miltei joka vuosi olen gaalan killittänyt alusta loppuun asti.

Viime vuonna gaalan juonsivat vanhat visukintut - Steve Martin ja Alec Baldwin - virhe! Heidän juontamisensa oli hyvin myötähäpeällistä katsottavaa, vitsitkin oli suoraan 90-luvulta. Steve Martinilla oli edes jotain yritystä, mutta Alec! Voi herra jumala! Miten ihmeessä hänet sinne valittiin? Mies vaikutti siltä kuin hänet olisi yhtäkkiä poimittu yleisön seasta suoraan lavalle.

Tänä vuonna juontajapari vaikuttaa mielenkiintoiselta. Lavalle saadaan nuorta verta kun Anne Hathaway ja James Franco (joka on itse ehdolla parhaasta miespääosasta elokuvasta 127 hours) juontavat gaalan.


Suomen studiossa juontaa Jussi Heikelän johtama raati, jossa on Lauri Nurkse, käsikirjoittaja-ohjaaja Paavo Westerberg ja Mikko Aromaa. Punaisen maton liikkeitä taas kuvailee Maria Veitolan johdolla Arman Alizad ja "Sillä silmällä" Mikael Hytönen. Onneksi tuo Maria ei juonna koko Oscareita niin kuin aluksi pelkäsin. Punaisen maton osuuteen hän sopii. Arman on ollut aina vakuuttava studiovieras.

Itselläni on ollut tapana veikata joka vuosi voittajat kaikista osioista vaikka minulla ei voittajista mitään käsitystä olisikaan, esimerkiksi sound mixing -kategoriasta. Kisaaminen on hauskaa minimaalisine voitto palkintoineen.

Ehdolla parhaaksi elokuvaksi vuodelta 2010 on 10 elokuvaa:

1. Black Swan (En ole nähnyt vielä, mutta toivoisin, että voittaisi. Ohjaaja on nero.EDIT:Nyt on nähty)
2. The social network (Linkissä arvosteluni)
3. Inception (Kävin katsomassa, ihan kelpo tavaraa, mutta hieman ylimainostettu.     Moni asia häiritsi, esim. näyttelijät, useimmat tökkeröitä. Hieno visuaalisesti. Hieno konsepti - uniarkkitehturuus.)
4. Toy story3 (Aivan älyttömän hyvä. Jos Black Swan ei voita, niin sitten tämän pitäisi. Mustaa huumoria ja monitasoinen juonikuvio. Ostin jopa Toy story3 -paidan kun oli niin hyvä).
5. The kids are allright (En tiedä mitään. EDIT:Nyt on nähty)
6. The Fighter (Pidän Christian Balesta, joten haluaisin nähdä. EDIT: Nyt on nähty)
7. The King's speech (tämä piti käydä tänään katsomassa, ehkä ennen Oscareita. EDIT:Nyt on nähty)
8. True grift (Tämänkin haluaisin nähdä. Coenin veljesten uusin)
9. 127 hours (ja toki tämänkin haluaisin nähdä, mitä nyt en. Trainspottingin ohjaajan uusin, kertoo jostain vuorikiipeilijästä joka kuvaa tilanteitaan retkellään. EDIT:Nyt on nähty)
10. Winters bone (En tiedä mitään)

And the Oscar goes to the...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.