sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kick-Ass (2010)

Luin Kick-Ass -sarjakuvan ennen kuin katsoin elokuvan. Sarjakuva oli mielestäni ihana, erilainen ja helvetin hauska. Pelkäsin, että elokuva ei vedä vertoja sarjakuvalle, onneksi pelkoon ei ollut aihetta. Elokuva oli sarjakuvalle uskollinen. 

I always wondered why no-one did it before me. I mean, all those comic books, movies, TV shows... you think that one eccentric loner would've made himself a costume. I mean, is everyday life really so exciting?


Elokuvassa tavallinen nörttipoika (Aaron Johnson) päättää ryhtyä supersankariksi. Tilaa ebaysta itselleen märkäpuvun, vetää Timberlandit jalkaansa ja käyttää aseistuksenaan paria keppiä. Keppien hakkaamiseen kun ei paljon skilssejä tarvita. Hieman kuuluisuutta saadessaan huomaa "Kick-ass", että hän ei olekaan kaupungin ainoa supersankari. Itseasiassa hän on heihin verrattuna "just a Dick in a wetsuit."  

Todelliset supersankarit,  Hit-Girl (Chloe Moretz) sekä Big Daddy (Nicolas Cage), lyöttäytyvät yhteen Kick-Assin kanssa tarkoituksenaan tuhota Hit-Girlin äidin kuolemasta ja hänen isänsä rikolliseksi lavastamisesta vastuussa olevat pahikset (pääpahiksina Mark Strong ja hänen poikansa Christopher Mintz-Plasse).


Elokuvassa ei ollut oikeastaan mikään pielessä. Musiikki toimi, roolitus oli täydellinen ja tarina pysyi kasassa. Kick-Assin näyttelijä oli mainio henkilönä, joka silmälasit päällä näyttää totaalisen nörtiltä, mutta kun ottaa ne pois on yllättävän komea. Jotenkin muutenkin niin täydellisen epätäydellinen. 

Hit-Girl oli myös loistava. Harvoin elokuvassa näkee kun 11-vuotias tyttö saa kunnolla turpaansa, eikä se aiheuta pahoinvointia, koska tietää että tämä tyttö antaa saamansa kaksinkertaisena takaisin. Yleensä naispuoliset supersankarit ovat jotenkin seksuaalistettuja; heidän aseenaan on taistelutaitojen lisäksi myös viettely ja kireitten supersankarilateksiasujen tai niukkojen minihamosten tarkoituksena on lähinnä  korostaa heidän vartalonsa muotoja. Hit-Girl onkin siinä mielessä raikas poikkeus. Hän on vasta 11-vuotias ja armoton tappaja. Hänen kykynsä ovat kaikki hänen harjoituksensa tulosta. Tosin kyllä hänkin yhdessä kohtauksessa käytti viatonta pikkutyttömäisyyttään päästäkseen pahisten olinpaikkaan sisälle.

  
Vaikka petyin ohjaaja Matthew Vaughnin X-men -elokuvaan, niin täytyy nostaa kuitenkin miehelle hattua siitä, että hän uskaltaa käyttää elokuvissaan hieman tuntemattomampia näyttelijöitä. Tässäkin elokuvassa ainoa todellinen megatähti oli Nicolas Cage (joka olikin elokuvan ainoa miinus, koska en erityisemmin pidä herrasta).

Kick-Ass vaan toimi. Elokuvan eeppinen luotisade oli täydellinen tapa päättää  taistelumielessä amatöörimerkeissä alkanut elokuva. Suosittelen kaikille sarjakuvien tai sarjakuvaelokuvien ystäville. 

****1/2

Ohjaaja: Matthew Vaughn
Pääosissa: Aaron Johnson, Nicolas Cage ja Chloe Moretz
Kesto: 117min
Valmistusmaa: UK, USA

2 kommenttia:

  1. Kiva arvio! :) Itse rakastin myös alkuperäistä sarjakuvaa, ja rakastaisin nähdä elokuvan, mutta ikäraja on liian korkealla. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjakuva sekä oma mielikuvitus varmastikin olisi jo traumat aiheuttanut jos niikseen tulee. :D Mutta hyvä odottaa, että mieli on kypsä!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.