sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Amazing stories: Season 1 (1985)

Lainasin kirjastosta televisiosarjan Hämmästyttävät tarinat. Televisiosarjan on tuottanut ja luonut Steven Spielberg. Hän on myös ohjannut sarjan kaksi jaksoa. Tv-sarjassa on viitteitä Steven myöhempiin tuotoksiin, kuten;  Alieneita, Tempel of doom ja natseja. Jokainen jakso on oma tarinansa, eikä ne jatku. Tarinoiden tyyli on surrealistinen.


 Levy 1, jaksot 1-6

1. Ghost train
Jakson on ohjannut Steven Spielberg itse. Tarina kertoo vanhasta miehestä, joka nuoruudessaan ei jäänyt junan alle, koska veturinkuljettaja laittoi liinat kiinni. Tämän seurauksena kaikki junan matkustajat kuitenkin menehtyivät. Vanhus odottaakin tässä jaksossa tämän "kummitus junan" paluuta, jotta se ottaisi hänet vihdoin kyytiin ja veisi mennessään, niin kuin oli alunperin tarkoituskin.
**1/2

2. The Main Attraction
Tämä jakso oli erityisen hauska. Siinä nuori suosittu urheilija muuttuu magneettiseksi, koska meteoriitti iskeytyy hänen kotiinsa. Pääosassa ollut heebo "Brad Bender"  oli aivan mahtava.
***1/2

3. Alamo Jobe
Alamon sotatantereella oleva nuori Jobe temmataan yllättäen moderniin kaupunkimaisemaan. Hän on saanut sodassa tehtäväkseen viedä viestin, joka löytääkin perille, mutta alkuperäisen henkilön jälkeläiselle. Poika oli ihan söpö ja ideassa oli paljon potentiaalia. Jakso jätti kuitenkin sekavat tunteet; Kukaan ei tykännyt Jobesta ja hän vain riehui aseensa kanssa.
**

4. Mummy Daddy
Muumiota näyttelevä mies saa kuulla, että hänen vaimonsa synnyttää. Mies hyppää autonsa rattiin muumioksi pukeutuneena. Muumioita on kuitenkin vielä toinen - Ja se on aito. Jaksossa oli liikaa turhaa sekoilua minun makuuni.
**1/2

5. The Mission
Tämä on toinen jakso jonka itse herra Spielberg on ohjannut. Odotin tätä jaksoa erityisesti, koska siinä näytteli nuori Kevin Costner. Jaksossa amerikkalaiset toisen maailmansodan sotilaat joutuvat tekemään pakkolaskun, koska heidän laskutelineensä on jumissa. Ainoa (tai toinen) ongelma on se, että heidän sarjakuvia piirtävä tykkimiehensä on lentokoneen "mahassa" jumissa. Vain mielikuvitus voi heidät enää pelastaa... Jakso oli hieman pettymys, ainakin Kevinin osalta. Hän esitti kapteenia jonka täytyi tehdä joskus koviakin päätöksiä, mutta tönkösti. Tunnelma oli kyllä saatu hyvin luotua niin, että jumissa olleen miehen puolesta tunsi surua ja ahdistusta.
***

6. The Amazing Flashworth
Jaksossa herra Flash esittää parapsyykkisä kykyjä omaavaa esiintyjää, joka aistii sokkona yleisönsä joukosta heidän menneisyyden tapahtumia. Yhden herran historia ei vaan olekaan niin mielekästä koettavaa. Jakso oli ihan hauska, pidin pääosaesiintyjän komediallisuudesta.
**1/2

Levy 2, jaksot 7-13
7. Fine Tuning
 
 Koulupoika saa läksykseen virittää televisioantennin niin, että näkee muitakin kuin paikallisia kanavia. Poika onkin yllättävän näppärä sormistaan ja virittää niin hyvin, että saa jopa ulkoavaruuden kanavan näkymään. Tv-alienit tekevät vierailun Hollywoodiin ja poika kavereineen toimii heidän oppainaan. Jaksoista ehkä kaikkein oudoin – jopa liian outo.
**

8. Mr. Magic
Liikuttava tarina vanhasta taikurista, jonka temput epäonnistuvat lavalla niin pahasti, että aplodien sijasta hänet nauretaan ulos lavalta. Masennuksen kynnyksellä hänen kortit rupeavat yhtäkkiä lentämään. Tarina tempaisi mukaan ja taikuri-näyttelijä sai aikaan todellisia sympatian tunteita. Hän oli uskottava epäuskottavuudessa.
***

9.Guilt trip
Herra Syyllisyys lähetetään risteilylomalle, koska hän on aivan stressaantunut, eikä tee enää työtään huolella. Risteilyllä Syyllisyys tapaa Rakkauden. Ihan hauska kai.
**

10. Remote control Man
Mies ja Tv. Tv menee vaimon edelle, vaimo päättää pistää miehen television säpäleiksi. Mies ostaa maagisen television tilalle. Uuden telkkarin kaukosäätimellä hän saa kaikki television hahmot olohuoneeseensa, mutta onko se kuitenkaan niin luksusta? En pitänyt jaksosta erityisesti. Korosti stereotypisiä miehen ja vaimon rooleja.
**

11. Santa’85
Aito Joulupukki tulee jakamaa lahjoja 80-luvun ”moderneille” perheille. Asiat eivät kuitenkaan ole niin kuin ennen ja Joulupukki päätyy putkaan muiden punapukuisten pousereiden joukkoon. Joulumieli saattaa kuitenkin vielä löytyä. Pidän joulusta ja Joulupukista, joten pidin tästä jaksostakin. Ennalta-arvattava ja kliseinen, mutta niin jouluinen! Oi tulisipa jo joulu!

12. Vanessa in the garden
Harvey Keitel esittää maalaria, joka saa inspiraationsa kauniista Vanessa vaimostaan. Jotain kuitenkin tapahtuu ja hänen vaimonsa kuolee. Maalaaminen tuo Vanessan takaisin, muussakin mielessä kuin muistoissa. Harvey on aina hyvä ja mielenkiintoinen, mutta tarina oli vain so, so.
**1/2

Kokonaisuudessaan annan tälle sarjan 1. tuotantokaudelle **1/2 - Kyllä sitä mieluummin katsoo kuin turpaansa ottaa.

2 kommenttia:

  1. Harmittavan epätasaisia tasoltaan nämä Hämmästyttävien tarinoiden jaksot. Silti parhaimmillaan ihan kelpoa viihdettä.

    VastaaPoista
  2. Joo, osa miltei tylsää katsottavaa, mutta toisten parissa viihtyi ihan mukavastikin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.