sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Merlin: Season 3 (2010)

"In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name... Merlin. ..."

1. kauden  ja 2.kauden nähtyäni oli pakko tilata heti perään Merlinin 3. tuotantokausi!


3. Kausi sisältää jaksot 1-13.

Levy 1, jaksot 1-3:

1.-2. The Tears of Uther Pendragon

Tässä kaksiosaisessa aloitusjaksossa Morgana on vieläkin juonessa siskonsa Morghausen kanssa, mutta teeskentee Utherille olevansa hänen rakastava holhokki . Morgana kerää Utherilta kyyneleitä, joita hän käyttää woodoomaisesti hyväkseen siskonsa kanssa ja ajaa Utherin hulluteen. Koko hovi kyseenalaistaa Utherin kyvykkyyden jatkaa kuninkaana.
Väkevä aloitus kaudelle. Uther oli uskottava huulluteen ajatuvana ja Morgana esitti pahista muikeilemalla (niin kuin valitettavasti koko kauden ajan).
***

3. Goblin's Gold

Ehkä koko kauden paras jakso. Gaius pääsee osoittamaan todelliset näyttelijänlahjansa, kun hänet on vallannut kultaa rakastava menninkäinen. Nauroin NIIN kovaa!
****


Levy 2, jaksot 4-6:

4. Gwaine

Merlin ja Arthur kokevat tavernassa ongelmia, kun rohkelias muukalainen - Gwaine - syöksyy auttamaan. Gwaine myös lämpenee Gweniin, mutta hän ei miehen rutinoituneisiin flirttailueleisiinsä lankea. Samanaikaisesti Gwainin rellestäessä, lähestyy kaksi ritaria aikeinaan tappaa Arthur...
Komian herran ansiosta
 ***1/2

5. The Crystal Cave

Arthurin ja Merlin paetessa vihollisiaan menevät he kristalliluolaan, jossa taikuri Talies parantaa haavoittuneen Arthurin ja näyttää Merlinille vision tulevaisuudesta, jossa Morgana puukottaa Utherin. Jaksossa myös Uther paljastaa Gaiukselle, että Morgana on hänen oikea tyttärensä ja näin hänellä on oikeus valtaistuimeen.
***

6: The Changeling

Arthuria painostetaan menemään naimisiin vierailevan Elenan kanssa. Elena on kömpelö ja ronski johtuen siitä, että sininen keiju on laittanut Elenaan vauvana kirouksen, eikä hänen tahtonsa ole täysin vapaa.
***


Levy 3, jaksot 7-9:

7. The Castle of Fyrien

Morgause on vanginnut Gweinin, jonka jälkeen hän kidnappaa myös Gweinin. Morgause antaa Gweinille ultimatumin, että häne täytyy tuoda Arthur luokseen tai hänen veljensä tulee kärsimään.
Jaksossa oli paljon draamaa ja juonittelua. 
***

8. The Eye of the Phoenix

Arthurin on tullut aika näyttää olevansa kuninkaan tittelin arvoinen. Uther lähettää hänet questille etsimään "Fisher kuningasta" ja tuomaan hänelle kuuluvan kolmikärkisen sauvan. Merlin ei kuitenkaan malta antaa Arthurin mennä yksin vaaralliselle matkalle.
Hieman Indiana Jonesin Viimeisen ristiretken tuntua, me likey!
***1/2

9. Love in the Time of Dragons

Gaiuksen vanha rakkaus saapuu yllättäen Camelotiin. Merlin epäilee, että Gaiuksen vanhalla heilalla on pahat mielessä, mutta Gaius loukkaantuu tästä ja ajattelee, että Merlin on vain itsekäs.
Hieman tylsä täytejakso.
**


Levy 4, jaksot 10-13:

10. Queen of Hearts

Morgana näkee enneunen Gwenistä tulevana kuningattarena. Tästä pelästyneenä päättää hän paljastaa Uthrille parin suhteen. Tästä pillastuneena Uther karkoittaa Gwenin valtakunnasta. Arthur tekee uhrauksen ja seuraa Gweniä jättäen Camelotin taakseen.  Merlin tekee hieman taikoja ja muuttaa muotoaan auttaakseen pariskuntaa.

11. The Sorcerer's Shadow

Typerä Gilli-poika haluaa päteä taikuudella Camelotin turnajaisissa, ei hän muuten niin hintelänä kaverina pärjäisikään.
Täytejakso.
**

12.-13. The Coming of Arthur

Kaksiosaisessa päätösjaksossa Arthur ja Merlin saavat käsiinsä "cup of lifen". Valitettavasti Morgana saa kupin kätösiinsä ja tämän avulla nostattaa kuolleiden armeijan. Taistelussa menehtyy moni ja koko Camelotin tulevaisuus on vaakalaudalla. Vain yksi tietty lohikäärme ja miekka voi enää pelastaa.
***1/2


Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä ja viihdyttävä. Ainoastaan minua häiritsi se, kuinka Morganan rooli supistui yksiulotteisen pahaksi. Ei pahuudessa sinällään mitään pahaa, mutta kun hän esitti jonkin aikaa hyvää hoville, niin hirveän paljon tapahtui sellaista virnistelyä selän takana. Kyllä sitä vähemmästäkin uskoo, että ihmisellä on "pahat mielessä" kuin jatkuvalla ja jumalattomalla irvistelyllä. Gwen oli ehkä taas hippusen parempi kuin kahdessa edellisessä kaudessa. Jatkuvaa parannusta ehdottomasti. Ei siltikään suosikki.
Koko kausi ***1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.