sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

I'm Still Here: The Lost Years of Joaquin Phoenix (2010)

"Did someone just human shit on me?"

Katsoin kirjastosta lainaamani dokumentin Joaquin Phoenixista - I'm still here. Elokuva keskittyy tapahtumiin kun Joaquin ilmoittaa kansalle, että lopettaa elokuvauransa ja siirtyy tekemään rap-musiikkia. Moni on tosin kyseenalaistanut sen, että onko elokuva dokumentti vai mokumentti. Itse elokuvassakin käy ilmi tämä median kyseenalaistus, johon J.P reagoi niin, että jos tämä dokumentti olisi vitsi niin se tarkottaisi sitä, että hänen koko elämänsä on vitsi.
Dokumentin on kuvannut J.P:n siskon mies Casey Affleck.

 J.P keikalla.

Elokuvaa katsoessa tunteet vaihtelivat hilpeydestä, sääliin ja epäuskoon. Parhautta oli esimerkiksi se kun J.P yritti saada levylleen tuottajaa ja hän saikin  tapaamisen P. Diddyn kanssa. J.P tuli Diddyn luokse kuin pelokas pikkupoika joka ei edes aluksi löytänyt cd:tä repustaan. Diddyn kuunnellessa J.P:n musaa saattoi vain kuvitella mitä hän mielessään mietti. Sinänsä kunnioitettavaa, ettei Diddy lytännyt J.P:tä täysin vaan kehui paria biisiä ja kehotti jatkamaa musiikkiuraa, jos se teki miehen onnelliseksi tms. Tunteet vaihtuivat kuitenkin hilpeydestä sääliin kun J.P luuli, että Diddy haluaisi "alkaa nauhoittamaa" hänen musiikkiaan, mitä hän ei todellakaan halunnut. J.P murtui lasiensa alla ilmeisesti kyyneliin. Kohtaus oli liikuttava ja miestä kävi sääliksi, mutta samaan aikaan mietin, että onko tämä sittenkin vain osa kässäriä? Toinen säälin paikka oli se kun hän ilmoitti Letterman-showssa lopettavansa näyttelijäntyönsä. Lettermanin vitsit tuntuivat vähintääkin julmilta ja miehen romahdus shown jälkeen tuntui aidolta.

Dokumentissa kävikin ilmi J.P:n kiihkeä huorien, huumeiden ja raivokohtauksien täyteinen elämä. Saipa dokumentissa tarpeekseen eräs hänen kaveri/assistentti, joka päätti kirjaimellisesti kakkia Joaquinin naamalle yöllä miehen nukkuessa. Sinänsä hienoa jos Joaquin hyppäsi pois menestyksekkäästä näyttelijän urastaan, että voisi tehdä sitä mitä oikeasti rakastaa (eikä vain yhtenä huumehöyryisenä oikkuna). Harva siihen pystyisi, kuten hän toistuvasti hoki.

***1/2

Ohjaaja:Casey Affleck (Esikoisohjaus)
Pääosissa:Joaquin Phoenix, Antony Langdon ja Carey Perloff
Kesto:108min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Kyllähän tämä siis mokumentti oli. En ole tätä nähnyt, mutta kunnioitan todella, että joku tavallaan antoi Hollywoodille omaa lääkettään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä erittäin viihdyttävä tapaus. Jostain syystä tykkään huonommin tehdyistäkin mokumenteista...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.