sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

16 Blocks (2006)

Tänään oli hyvä päivä tyhjentää digiboksia elokuvarallin muodossa.

16 Blocks kertoo toimistotöihin ajautuneesta alkoholisoituneesta poliisista (Bruce Willis), joka saa juuri ennen töistä lähtöään vielä viimeisen tapauksen hoidettavakseen; Viedä todistaja 16 korttelin päähän todistajanlausuntoon. Koska kyseessä on kuitenkin Bruce Willis -elokuva, niin voineekin arvata, että elokuva ei muodostu vain siitä, että Bruce taluttaa todistajan rauhassa määränpäähänsä ja elokuva on sillä selvä vaan matkan varrella tapahtuu paljon actionia, lähinnä kieroutuneiden poliisien toimesta, joista yhtä esittää David Morse. Morse on mielestäni siinä mielessä jännä näyttelijä, että hän pystyy näyttelemään uskottavasti niin pahista kuin tosi hyvistäkin (Green Mile).


Mielestäni elokuva oli juoneensa nähden yllättävän hyvä. Bruce ei myöskään ollut Die hard elokuvista tuttu kovaotteinen (ja kovakuntoinen) humoristinen poliisi vaan kulahtaneen oloinen makkaramaha, jolla oli itselläänkin muutama luuranko kaapissa. Todistajana toimi hip-hop artisti Mos Def, hän ei ollut minulle ennestään mitenkään erityisen tuttu, mutta selvisi kunnialla hieman jälkeenjääneen miehen roolista.

Mielenkiintoinen asia elokuvassa oli mielestäni myös se, että siinä ei ollut totuttuun tapaan nähtyä romanttista kohdetta. Hauskaa olikin kun "elokuvan nainen" asteli ruutuun, niin hän paljastui Brucen siskoksi.

Ok pätkä, joka hieman rikkoi action-elokuvan totuttua kaavaa, mutta ei kuitenkaan maailmaa järisyttävästi.

**1/2

Ohjaaja: Richard Donner (Tappava ase, Salaliittoteoria, Superman)
Pääosissa: Bruce Willis, Mos Def and David Morse
Kesto: 105min
Valmistusmaa: Saksa, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.