sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Fanboys (2008)

Ostin Anttilan Alesta joskus ajat sitten tällaisen elokuvan kuin Fanboys. Elokuva kertoo nörttipoikien matkasta Lucasin kartanolle, tarkoituksenaan pölliä Star Wars: Episodi 1. He haluavat nähdä elokuvan ennen ensi-iltaa, koska heidän ystävänsä on kuolemassa syöpään, eikä ensi-iltaan luultavimmin ehdi.

Nörttikomediat olivat jokin aika sitten kovaa huutoa, muun muassa elokuvien kuten Superbad tai 40v. ja neitsyt myötä. Tähän buumiin kai tämäkin elokuva halusi päästä mukaan. Nörttielokuvien kuningas - Seth Rogen - kun tekee sivuosaroolin tähänkin elokuvaan (sekä kuuluisa Star Wars -fani Kevin Smith). Mielestäni nämä nörttielokuvat ovat olleet ihan hauskoja, mutta ei mitään hillittömiä. Fanboys sijoittuu näidenkin elokuvien alapuolelle. Vaikka pidänkin Star Wars:eista, niin elokuva ei tuonut hirveästi mitään uutta nörttielokuvien pakkaan. Väkivaltainen kohtaaminen trekkereiden kanssa oli ihan hauska, mutta miksi ei voi pitää Star Wars:ista ja Star trekistä. En voinut samaistua henkilöhahmojen aggressioon.


 Elokuva oli kuitenkin johdonmukainen ja sitä oli helppo seurata. Poikien matkalla (+yhden tytön joka liittyi joukkoon myöhemmin) oli selkeä tavoite, johon he koko ajan tähtäsivät - Nähdä elokuva ennen ensi-iltaa. Mielenkiintoisena sivujuonteena oli nörttiporukasta erkaantuneen Eric:in (Sam Huntington) kamppailu valitako "normaali elämä" autokauppiaana vai taloudellisesti turvattomampi, mutta rakas, sarjakuvien piirtäminen.

Elokuva oli siis ihan hauska, mutta siinä ei ollut hirveästi mitään mitä en olisi aikaisemmin jo nähnyt.

**1/2

Ohjaaja: Kyle Newman (Esikoisohjaus)
Pääosissa: Dan Fogler, Jay Baruchel ja Kristen Bell
Kesto: 90min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.