sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Meet the Spartans (2008)

Tiesin ennen kuin aloin edes katsomaan elokuvaa Mitäs me spartalaiset (Meet the Spartan), että se tulee olemaan erittäin typerä, joten ennakko-odotukseni olivat minimissään.... ja typerähän se olikin.
Elokuva on parodia elokuvasta 300, joka kertoo 300 spartalaisesta Frank Millerin visuaalisesti kauniiseen sarjakuvaan pohjautuen. Tämä elokuva kertoo 13 spartalaisesta joille on maalattu vatsalihakset spraymaalilla. Elokuva on niin sanottu "spoof movie" eli se on tehty samassa hengessä kuin esim. Scary movie, joka parodioi kauhuelokuvia.

Pääosissa ovat Sean Maguire (jolla oli itseasiassa aika seksikäs ääni) ja Carmen Electra, joka oli yllättävän hyvä näyttelemään mitä hän nyt sai näytellä (kävi häntä jopa hieman sääliksi kun on aina pelkkä pari tissejä jokaisessa elokuvaesiintymisessään).

  
Elokuvassa ei ole oikeastaan yhtä yhtenäistä juonta, paitsi että spartalaiset lähtevät taistelemaan persialaisia vastaan. Se koostuu lähinnä pienistä "sketsipaloista". Monet kohtaukset muuntautuvat yhtäkkiä otteiksi joistain kuuluisista tv-sarjoista, kuten Idols tai Tanssii tähtien kanssa. Elokuvaan on myös ujutettu ylimitoitettua "tuotesijoittelua", joka on itseasiassa ihan hauskaa kettuilua nykyajan "Nokia-elokuville".  Pätkässä vieraili myös paljon "julkkiksia", eli taviksia, jotka esittivät mm. Paris Hiltonia ja Britney Spearsia.

Tyhmä, tyhmä elokuva, joka kuitenkin tyhmyydessään joskus nauratti. Suosittelen kuitenkin juomaan vaikka pari bisseä pohjalle ennen katsomista.

Arvoin mielessäni yhden tähden ja 1 ja puolen välillä. Olen kuitenkin nähnyt komedioita, jotka ovat tylsiä eikä naurata ollenkaan, joten pakko tälle oli antaa se puolikas extraa erityisen typeryyden osoittamisesta.

Pidän muuten kyllä spoof-genrestä, tänne on listattu ihan pätevä top10.

*1/2

Ohjaajat: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Pääosissa: Sean Maguire, Kevin Sorbo ja Carmen Electra
Kesto: 86min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.