sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

My name is Bruce (2007)

Hihii! Uusi Blu-Ray soitin on nyt hommattu ja ensimmäinen sinikantinen hankintani on Nimeni on Bruce (My name is Bruce). Elokuvan on ohjannut B-luokan elokuvatähti Bruce Campbell (mm.Evil Dead) ja hän sitä myös itsenään tähdittää.

Bruce Campbell tekee pienen budjetin elokuvaa Cave Alien II. Päivän päätteeksi hän palaa asuntovaunulleen, missä tinttaa aika määrän viinaa. Campbell sattuu näkemään televisiosta kuinka hänet on rankattu Hollywood hasbeeneihin ja juo hieman lisää.

Pienessä Oregonilaisessa Gold lickin kaupungissa tapahtuu kummia. Muinainen kiinalainen sotajumala on herännyt henkiin ja listii raivostuneena aika määrän kaupungin porukkaa. Pikkukaupungin nuori asukas Jeff (Taylor Sharpe) on suuri Bruce-elokuvien fani ja päättääkin, että hänen sankarinsa on oikea mies hommaan karkoittamaan paholainen.

Jeff saa Brucen kepulipelillä kaupunkiinsa ja mies luulee, että kyseessä on hänen managerinsa järjestämä synttäripila ja päättää olla juonessa mukana. Todellisuus on kuitenkin karumpaa kuin Bruce olisi voinut koskaan uskoa.

Bruce Campbell on tietysti loistava miekkonen ja Evil Dead 1-3 ovat mielestäni vieläkin kauhukomedioiden aatelia. Elokuvassa oli tarkoituksellista itseironiaa ja tarkoituksellisen pienen budjetin elokuvan tunnelma. Kaikki tämä tarkoituksellisuus kuitenkin ajoittaisen hauskuuden lomassa oli myös hieman surullista katsottavaa. Itseironia on vaikea taiteenlaji eikä Nimeni on Bruce siinä täydellisesti onnistunut, mutta olisi se voinut huonompikin olla.
Mietin, että olisi ollut täydellistä katsoa Brucen perään Jean-Claude Van Dammen JCVD, mutta se on valitettavasti jossain tuntemattomassa sijainnissa.

**1/2

Ohjaaja: Bruce Campbell
Pääosissa: Bruce Campbell, Grace Thorsen ja Taylor Sharpe
Kesto: 86min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.