sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Idiot Abroad: Season 2

Tilasin Playn yhden päivän alesta Idiot Abroadin toisen tuotantokauden halvalla. Vatsataudissa lepäävälle sopivan aivotonta ajanvietettä.

Ricky Gervais ja Stephen Merchant lähettävät ystävänsä Karl Pilkingtonin tekemään yleisimpiä asioita joita ihmiset haluavat tehdä ennen kuolemaansa (Bucket list). Karl Pilkington valitsee 100:sta vaihtoehdosta itseänsä eniten miellyttävimmät vaihtoehdot, joita on muun muassa valaiden katselu, haiden kanssa uiminen, Oriental Expressillä ja Route 66:llä kulkeminen. Näihin kohteisiin lisää Steve ja Ricky aina omat "kierrepallonsa" niin ettei matkanteon katsominen jää tylsäksi.

Karl with gorilla.



En voi sille mitään, mutta mielestäni tämä Karl on aivan hillitön kaveri. Kun hänen tuli uida haiden kanssa, niin ei hän ensimmäisellä kerralla siihen pahan olon takia pystynyt. Miesten vessan "hai hehkutus -tarinoita" seinältä lukiessaan hän osoitti, että kirjoittajista Richard oli ainoastaan oikeassa, hän kun oli raapustanut "sick".

Muutenkin on virkistävää katsoa matkailuohjelmaa missä kaikki ei ole awesome vaan lähes kaikki on rasittavaa ja ihan turhaan glamorisoitu. Karlin kanta Route 66:kin (ensimmäisiä jenkki valtateitä) oli hyvä. Karl kun huomautti, että ei englannissakaan kukaan fiilistele sitä kun ajaa M6-valtatiellä vaikka se oli ensimmäinen moottoritie siellä.

Tietysti joissain tilateissa tuli mieleen, että onko Karl oikeasti tuollainen vai onko kyseessä vain jonkinlainen "onnettoman miehen" rooli. Mutta en usko että kukaan pystyisi pitämään roolia noin pitkään ja rasittavissa olosuhteissa. Karlin hillittömyys tulee vielä paremmin esiin Rickyn ja hänen välisissä puheluissa, joissa Ricky yleensä päätyy nauramaan.

Kaikesta valittamisesta ja nihkeilystä huolimatta Karl uskaltautuu kuitenkin tekemään paljonkin, kuten nousemaan lentokoneen siivelle sen ollessa yläilmoissa tai tanssimaan Glee-ryhmän mukana yleisön edessä lavalla. Parasta oli myös se kun Karl oli Kiinassa "pikkuihmisten" kylässä, soitti hän sieltä Willowin näyttelijälle Warwick Davis:lle ja ehdotti että hänen tulisi muuttaa kylään. Okei, se oli  varmastikin sovittu juttu käsikirjoituksessa, mutta kuka tekee niin?! Ja se kun hän sanoi, että "kaikki elokuvat missä on kääpiö, hän on se". Niinhän se melkein on!!

Minulla oli ainakin hauskaa. Pidin tästä enemmän kuin ensimmäisestä kaudesta josta en ole kirjoittanut arvostelua.

****

Pääosissa: Karl Pilkington, Ricky Gervais ja Stephen Merchant
Kesto: 345min
Valmistusmaa: UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.