sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Multiplicity (1996)

Katsoin sunnuntai-iltapäivän ratoksi televisiosta tulleen Minusta on moneksi (Multiplicity).

Michael Keaton näyttelee Doug Kinneytä, jolla on hommia kädet täynnä. Työ rakennustyömaalla, vaimo ja kaksi lasta vievät niin paljon Dougin aikaa, että hänestä tuntuu, että hän jää itse kaukaiseksi kolmoseksi. Doug saakin ongelmaansa ratkaisun, kun geenitutkija päättää auttaa Dougia kloonaamalla tämän. Kloonista tulee Doug maskuliinisuudella korostettuna. Doug kloonaa vielä itsensä kotihommia varten ja tästä tulee taas Dougin feminiinisempi puoli. Maskuliininen klooni päättä vielä kloonata itsensä ja klooni syntyykin hieman kehitysvammaisena.

Neljä Dougia aiheuttaa kommelluksia, koska alkuperäisen Dougin vaimo (Andie MacDowell) huomaa miehensä käytöksessä skitsofreenisia piirteitä.
 
Andie MacDovell: "Kun rakastat jotain, kaikki alkavat näyttää häneltä".

Minua harmittaa, että Michael Keaton ei ole oikein tehnyt mitään hyvää sitten Batmanin paluun, koska oikeasti pidän hänestä näyttelijänä. Minusta on moneksi oli komedia, joka nauratti pari kertaa, mutta joka oli kuitenkin 99% vain hölmö. Ja vähänkö tämä kloonaaja oli vastuuton kun antoi Dougin tai hänen klooninsa kloonata itsensä toistamiseen niin monta kertaa! Neljäs klooni tuli ulos vammaisena ja teki kaikkea vammaista elokuvassa. En nyt ole niinkään huolissani siitä oliko se mautonta, mutta typerää katsottavaa se ainakin oli .

Pidän myös Andie MacDovellista näyttelijänä vaikka en ole nähnyt häntä hirveän monessa hyvässä elokuvassa; hän on vain niin kaunis ja eteerinen. Tässä hän teki sellaisen perussuorituksen, ehkä jopa hieman tylsästi.

**

Ohjaaja: Harold Ramis
Pääosissa: Michael Keaton, Andie MacDowell ja Zack Duhame
Kesto: 117min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.