sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Mission:Impossible - Ghost Protocol (2011)

Kävin katsomassa Samuli Edellmanin eikun Tom Cruisen tähdittämän Mi:4:sen (Mission:Impossible - Ghost Protocol).

Ethan Hawke (Tom Cruise) on Venäläisessä vankilassa, josta häntä tulee pelastamaan IMF-ryhmäläiset. Ethan onnistuukin pakenemaan ja ottaapa jopa (hieman yksinkertaisen) venäläisen sellitoverinsa mukaan, koska ystäviähän ei jätetä. Ethan on lavastettu syylliseksi Kreminin pommitukseen ja IMF lakkautetaan.  Ethan ja tämän ryhmäläiset; William Brandt (Jeremy Renner), Benji Dunn (Simon Pegg) ja Jane Carter (Paula Patton) haluavat puhdistaa ryhmänsä maineen.

Venäläinen rikollinen Hendricks on saanut ydinaseiden laukaisukoodit haltuunsa ja Ethanin porukka päättääkin hommata muun muassa nykyteknologian ja valehtelun avulla koodit itselleen. Samuli Edellman näyttelee Hendricksin apulaista Wistromia.

                                                                            Meidän oma Samuli!

Mielestäni elokuva oli huono. Paljon tökeröitä mukahauskoja juttuja, niin Tompalta kuin valitettavasti Simon Peggiltäkin, josta näyttelijänä tykkään. Muutaman kerran tuli aidosti naurahdettua, mutta loppu ajasta  olikin sitten sellaista vaivaantunutta odottelua, että milloinkahan elokuvasta tulee oikeasti hauska, viihdyttävä tai edes järkevä. Ja taas venäläiset saivat toimia pahiksina. Eikä siinä vielä mitään jos Tompan nemesis olisi ollut tuo venäläinen Hendricks, mutta miksi piti olla vielä miltei kehitysvammaisen tasolla oleva simpleton Tompan sellikaverina - kiva koominen kevennys joo.

*SPOILER ALERT!*

Samuli Edellman teki ihan hyvän roolin venäläisenä rikollisena, joka oli kuitenkin vain Hendricksin maski. Samulin naaman voi siis nähdä tippuvan asfalttiin, jos sen näkemistä joku kovin odottaa.

Jenkkikeskustelupalstoilla pyöriessäni havaitsin, että olen suhteellisen yksin tämän mielipiteen kanssa, että elokuva on huono. Kaikkien keskustelemieni ihmisten kanssa nelonen ruletti ja kakkonen oli aivan kamalaa jöötiä.  Minä puolestani jopa tykkäsin John Woo:n ohjaamasta Mi:2:sta. Elokuvasta numero 3 alkoikin sitten minun näkökulmastani alamäki. Ehkä tämänkaltainen jenkkihuumori ei vain uppoa minuun...

**

Ohjaaja: Brad Bird (Irongiant, Ihmeperhe)
Pääosissa: Tom Cruise, Jeremy Renner ja Simon Pegg
Kesto: 133min
Valmistusmaat: USA, Yhdistyneet arabi emiirikunnat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.