sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

Anger management (2003)

Katsoin televisiosta jokin aika sitten tulleen Anger Managenetin.

Dave Buznik (Adam Sandler) on mies joka ei turhista hermostu, hän antaa kaikkien käyttää itseään hyväksi eikä sano vastaan. Tämä luonne alkaa olla jo rasite hänen parisuhteessaan tyttöystävänsä (Marisa Tomei) kanssa. Buznikin elämä muuttuu kun hän lentokoneessa ollessaan koskee lentoemännän kättä ja joutuu tämän takia leimatuksi turvallisuusuhaksi. Lentokoneessa hänen vieressään istuu rennon oloinen mies Buddy Rydell (Jack Nicholson). Oikeus määrää Buznikille sakkojen lisäksi vihanhallintatunteja.

Buznikin mennessä ensimmäiselle tunnilleen huomaa hän, että kurssin ohjaaja on sama mies, joka istui hänen vieressään lentokoneessa - Buddy. Buznik luulee pääsevänsä miehen tuntiessaan helpolla, mutta näin ei kuitenkaan ole. Buddy analysoi Butzinikin olevan täynnä sisäänpäin kääntynyttä vihaa.

Auttavatko tohtorin epäortodoksiset terapiamenetelmät?
 
Adam Sandlerista en oikeastaan tykkää ollenkaan. Hänellä vaikuttaa olevan sama "rooli" jokaisessa elokuvassa. Little Nicky ja The Wedding singer ovat ainoita elokuvia, joissa hän on ollut mielestäni siedettävä. Tässä elokuvassa Adam oli taas sama itsensä ja käytti kimakkaa ääntään komediallisessa tarkoituksessa. Äskettäin 75 vuotta täyttänyt Jack Nicholson on puolestaan minun kirjoissani yksi kaikkien aikojen parhaimmista näyttelijöistä ja oikeastaan vain hänen takiaan elokuvan katsoinkin. Nicholson olikin aika ajoin ihan hauska omana herskyvänä itsenään, mutta valitettavasti Jackinkaan näyttelijänlahjat eivät voineet tätä jo käsikirjoitusvaiheessa tuhoon tuomittua elokuvaa pelastaa.

Anger management tuntui hieman Terapian terpessa -elokuva plagiaatiolta. Myös Terapian tarpeessa paritetettiin vakava näyttelijä (Robert De Niro) koomikon kanssa (Billy Crystal). Tarinan komiikka syntyy myös siinä hoidettavan ja hoitajan epäkonventionaalisesta hoitosuhteesta. Mutta siinä missä Terapian tarpeessa onnistui, niin Anger Management epäonnistui.

Adam Sandler ei vain ole kovinkaan hauska.

**

Ohjaaja: Peter Segal (Aina eka kerta, Agentti 86)
Pääosissa: Jack Nicholson, Adam Sandler ja Marisa Tomei
Kesto: 106min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.