sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

I Love You, I Love You Not (1996)


Katsastin televisiosta tulleen Rakastaa, ei rakasta (I Love You, I Love You Not) elokuvan. Elokuvaa tähdittää nuoret Jude Law sekä Claire Danes.

Elokuva avautui melodramaattisella keskitysleirikertomuksella. Käy ilmi, että pääosaa esittävän Claire Danesin eli Daisyn mummo on kokenut keskityleirin kauhut. Daisyn koulussa puhutaan juuri natsi-Saksasta eikä Daisy kehtaa kertoa mummostaan. 

Daisyn koulussa on kaikkien tyttöjen ihailema Ethan (Jude Law), jota Daisykin "sillä silmällä" vahtailee. Vähitellen Ethankin lämpenee ujolle Daisylle.


Elokuvassa oli rasittava kitaranrämpytys taustamusiikki,joka teki osaltaa elokuvasta halvan oloisen. Draamaa olikin ympätty yhteen elokuvaan niin paljon, että vähempikin olisi riittänyt. Muistelokohtauksia olisi voinut myös karsia.  Nuoria Judea ja Clairea oli hauska katsella. Jude vaikutti suhteellisen yksipuoliselta, mutta Claire onnistui roolissaan haaveilevana Daisyna. Tytön eurooppalainen mummo (Jeanne Moreau) oli erinomainen ja tällä oli hyvä kemia Clairen kanssa. Claire sai ensirakkauden tuntumaan aidolta.

Elokuvassa sivuttiin kevyesti aihetta siitä kuinka antisemitismi elää vielä tänäkin päivänä vaikka natsi-Saksan ajoista onkin jo niin kauan. 

Nopeasti unohdettava pläjäys.

**1/2

Ohjaaja: Billy Hopkins (esikoisohjaus)
Pääosissa: Jeanne Moreau, Claire Danes ja Jude Law
Kesto: 88min
Valmistusmaat: Ranska, Saksa, UK, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.