sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Merlin: Season 4 (2011)

"In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name... Merlin. ..."


1. kauden
, 2.kauden
ja 3.kauden katsottuani oli pakko tilata tietenkin myös neljäs kausi.
4. Kausi sisältää jaksot 1-13.

Levy 1, jaksot 1-3

1.-2. The Darkest Hour

Morgana vie kuolevan Morgausen Siunattujen saarelle, missä hän antaa Morganalle viimeisen lahjan - hän avaa portin henkimaaimaan. Porteista vapautuu näkymätön Dorocha aave, joka hyökkää Camelotiin. Kuningas Uther Pendragon on heikkona sen jäljiltä kun Morgana osoittautui petturiksi ja hänen valtaansa onkin paljon ottanut käyttöön tämän veli Agravaine. Merlin aavistelee, mitä on tapahtumassa, mutta ei voi kuitenkaan tehdä asialle mitään. Gaius kertoileekin, että koska portin avasi kuollut, niin se vaatii myös kuoleman uhrin sulkeutuakseen. Arthur päättää pelastaa kuningaskuntansa ja suuntaa kohti Siunattujen saarta Merlin ja pyöreän pöydän ritarit mukanaan. Uhraus on tehtävä, mutta kuka loppujen lopuksi portin oman elämänsä uhraten sulkee?

Kausi aukesi vahvasti ja synkästi. Nyt ei olla enää Kansasissa Dorothy!

***1/2


3. The Wicked Day

Camelot juhlii prinssi Arthurin syntymäpäiviä, mutta prinssin vanha vastus - Odin - on asettanut juhlijoiden joukkoon salamurhaajan. Uther puolustaa huumattua poikaansa salamurhaajalta, mutta saa taistossa iskun sydämeensä - haava on jopa Gaiuksen parannuksen ulottumattomissa. Merlin miettiikin, että Utherin voisi pelastaa taikuus. Merlin tekee itselleen ikääntymisloitsun ja päättää parantaa kuninkaan. Kun Uther olisi parannettu  taikuudella, näkisi Arthur, että taikuutta voi käyttää myös hyvään ja Merlin voisi paljastaa tälle salaisuutensa. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan...

Rakastan tätä jaksoa! Merlin oli niin hauska vanhana miehenä..hykerryttävää...

****

Levy 2, jaksot 4-6

4. Aithusa

Julius Borden saapuu Camelotiin tavoitteenaan saada siellä sijaitseva avamen viimeinen osa. Avain johtaa salaiseen paikkaan, jossa on jo useita tuhansia vuosia säilytetty viimeistä lohikäärmeen munaan. Merlin on innoissaan uutisista ja haluaa auttaa Bordenia.

Ihan jännä seikkailujakso. Pieni Aithusa-lohikäärme oli söpö.

***


5. His Father's Son

Arthur saa ensimmäisen koettelemuksensa kuninkaana kun kuningatar Annis suunnittelee hyökkäystä hänen kuningaskuntaansa. Nouseeko prinssistä todellinen Camelotin kuningas?

Tärkeä jakso siinä mielessä, että Arthur pystyi näyttämään johtajuutensa, mutta muuten sellaista keskitasoa.

***


6. A Servant of Two Masters

Morgana saa istuttamansa taikaloiseläimen avulla Merlinin hallintaansa ja istuttaa Merlinin pääkoppaan vain yhden ajatuksen - tapa Arthur. Merlin saapuu Camelotiin ja yrittääkin nirrata ystävänsä mitä ilmiselvin menetelmin.

Arthurin tappoyrityksiä oli hauska katsoa. Sopivan kevyt jakso raskauden lomaan.

***1/2


Levy 3, jaksot 7-9

7. The Secret Sharer

Morgana kohtaa Merlinin ikääntymisloitu persoonan - Emryksen, joka voittaa hänet kaksintaistelussa. Morgana on kiinnostunut tietävänsä lisää tästä vanhasta velholsta ja kidnappaakin Gaiuksen pumpatakseen tältä tarvittavat informaatiot. Merlin ei aijo katsoa tätä vierestä vaan lähtee pelastamaan Gaiusta uskolliset ritarit tukenaan.

Ihan jännä jakso, jossa Gaius oli vaarassa, mutta en pitänyt tuota lilapukuista miestä mitenkään erityisen mielenkiintoisena hahmona.

***


8. Lamia

Gwenin kotikylässä on omituinen sairauksien aalto. Sairaiden parannusretkelle lähtee Merlin, Gwen ja ritarit. Joukon päämäärää harhauttaa avuttoman oloinen tyttö - Lamia - jolla vaikuttaa olevan yliluonnollinen kyky saada miehet lumoonsa. Vain Merlin ja Gwen vaikuttavat olevan lumouksesta vapaat.

En erityisemmin pitänyt tästä eripuraa aiheuttavasta Lamia-tytöstäkään. Plaah!

**


9. Lancelot du Lac

Morgana saa kuullat Agravainelta, että Arthur suunnittelee naivansa Gwenin. Tästä suivaantuneena päättää Morgana lähettää taiotun Lancelotin hurmaamaan Gwenin. Mukaansa Lancelot saa lumotun rannekorun, joka tekee Lancelotin Gwenille vastustamattomaksi. Gwen päätyykin pussailemaan Lancelotin kanssa, jonka Arthur todistaa - sydämiä särkyy.

Tämä oli kyllä hyvinkin kiehtova juonenkäänne, jota nenä kiinni ruudussa tuijotteli.

****


Levy 4, jaksot 10-13

10. A Herald of the New Age

Ritarit kohtaavat sattumalta druidien pyhän paikan, jossa Utherin noitavainojen aikaan murhattiin useita druideja. Janoinen Elyan-ritari ottaa pyhältä paikalta siemauksen vettä. Veteen oli kuitenkin hukutettu pieni druidipoika, joka kummittelee ritarille. Kuinka menneeisyyden aaveet voisi karkoittaa?

Sinällään kiva jakso, että Elyan pääsi hieman enemmänkin näyttelemään eikä ollutkaan  yhtään hullumpi.

***1/2


11. The Hunter's Heart

Arthur on päättänyt mennä naimisiin prinsessa Mithianin kanssa ja näin yhdistää kahden maan hovit. Gwen todistaa asuinkylänsä tuhon, kun sotaherra Helios on päättänyt hyökätä sinne. Hän myös kuulee kuinka Helios juonittelee Morganan kanssa hyökkäävänsä Camelotiin. Gwen lähtee varoittamaan Merliniä. Kuinka Arthur menettelee häidensä kanssa kun näkee taas hänet pettäneen Gwenin pitkästä aikaa?

Gwenin ja Arthurin jälleennäkemistä oli odottanut jo pari jaksoa ja tässä se sitten tapahtui. Ihan jees.

***


12.-13. The Sword in the Stone

Morgana on päättänyt vallata Agravainen avulla Camelotin ja Arthur vihdoin näkee, että hänen setänsä on petturi. Arthur ei haluaisi paeta, mutta Merlin taikoo hänet lähtemään mukaansa pyyhkimällä tämän muistin ja pukemalla tämän maalaistolloksi. Merlin ja Arthut törmäävät paetessaan salakuljettajiin; Tristaniin ja Isoldeen. Merlin palauttaa Arthurin muistin ja parivaljakko pakenee Tristanin ja Isolden mukana.

Merlin kutsuu lohikäärmensä kukistaakseen Camelotin hyökkääjät. Merlinin ja Arthurin kykkiessä metsässä, alkaa Arthur epäillä omia kykyjään johtajana ja kuninkaana, niinpä Merlin järjestää näytöksen, jossa vain aito kuningas voi nostaa legendan mukaisen excalibur-miekan kivestä. Arthur saa tarvitsemansa itsetunnon kohotuksen ja palaa Camelotiin vapauttaakseen vangit ja ottaakseen paikkansa kuninkaan. Morsiammekseen hän ottaa vihdoin ja viimein Gwenin.

Kausi sai ansaitsemansa päätöksen. Synkkää ja hauskaa sopivin annoksin.

****



Annan kaudelle kokonaisarvosnaksi ****

Kausi oli mielestäni paras tähän mennessä. Se oli synkempi kuin aikaisemmat eikä huumoria ollut niin paljon. Hauskuutta ei oltu kuitenkaan jätetty kokonaan pois. Nautin erityisesti Merlinin vanhushahmosta - Emryksestä. Kerrankin Merlin pääsi kuittailemaan Arthurille. Morgana oli myös paljon moniulotteisempi kuin 3.kaudessa. Gwenkään ei oikeastaan ärsyttänyt yhtään.

Syksyllä tulee sitten viides kausi eikä kuudes kausikaan ole tuottajan mukaan mahdoton ajatus. Jei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.