sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 13. elokuuta 2012

House (1986)

Ostin kirpparilta elokuvan Naapurissa kummittelee (House). Myyjä toivotteli kauheaa elokuvailtaa.

Roger Cobb (William Catt) on kirjailija sekä Vietnam-veteraani, jonka poika on aikaa sitten kadonnut perheen uima-altaaseen. Roger on myös eronnut vaimostaan koettelemuksien takia. Nykyään talossa asuu Rogerin täti, joka kuitenkin päätyy hirttämään itsensä.

Kuolematapauksen jälkeen Roger päättää muuttaa vanhaan kotiinsa, jossa tädin mukaan kummittelee. Pian Roger saakin huomata mitä täti tarkoitti. Roger uskoo poikansa olevan vielä talossa vangittuna ja päättääkin taistella kummituksia vastaan sotilaskokemuksensa avulla. 

Pakkaa sekoittaa talon Harold-naapuri (George Wendt), joka pistäytyy aina epäsopivissa tilanteissa.


En oikein tiedä oliko elokuva tarkoitettu kauhuelokuvaksi vai kauhukomediaksi, mutta talon kummitukset olivat suhteellisen huvittavia Jim Hensonmaisia luomuksia. Elokuvassa käytettiin myös musiikkia komediallisesti. 

George Wendt oli loistava sinisilmäisenä naapurina, joka tuppaa nenänsä sinne minne se ei kuulu. William Catt oli myös ihan toimiva ratkaisu. Ehkä olisin kaivannut selkeämpää linjanvetoa komedia-kauhu linjalle, koska nyt kokonaisuus jäi hieman valjuksi eikä ollut kunnolla pelottava eikä hauska. 

House olisi ollut täydellien yhdeksi The Outer limits -jaksoksi. 

**1/2

Ohjaaja: Steve Miner (Warlock)
Pääosissa: William Katt, Kay Lenz ja George Wendt
Kesto: 93min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.