sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

My son, My son, what have ye done (2009)

Lainasin elokuvan Poikani, poikani, mitä olet tehnyt (My son, my son, what have ye done) kirjastosta lähinnä sen takia, että Lynch on toiminut tuottajana ja Hetzog ohjaajana.

Elokuva pohjautuu tositarinaan. Willian Dafoe näyttelee etsivä Havenhurstia, joka kutsutaan rikospaikalle murhan takia. Käy ilmi, että miekalla lävistetyn naisen Brad poika (Michael Shannon) on ollut veriteon takana. Havenhurst kuulustelee rikospaikalle saapunutta murhaajan kihlattua (Chloe Sevigny) sekä Bradin teatteriohjaajaa (Udo Kier). Samaan aikaan Brad on linnoittautunut kotiinsa ja pitää kahta pankkivankia.

Kihlatun ja ohjaajan kertomustena kautta Havenhurstille muodostuu kuva Bradista ja asiosta jotka johtivat rikokseen.


Mielestäni Herzog on mainio ohjaaja ja pidän myös useimmista Lynchin tuotoksista. Poikani, poikani ei kuitenkaan yltänyt näiden kahden mestariohjaajan tasolle. Vaikka elokuva perustuikin tositapahtumiin, niin tuntui "outous" itsetarkoitukselliselta. Bradin näyttelijä Shannon oli kyllä hypnoottinen ja uskottava mielisairaana henkilönä, kun taas Dafoe tuntuu onnistuvan aina tekee hän sitten mitä roolia tahansa.

Osittain mielenkiintoinen tarina yhdestä hullusta ja tämän motiiveista. Brad Dourif teki loistavan sivuroolin strutsien kasvattajana.

**1/2

Ohjaaja: Werner Herzog (Grizzly man)
Pääosissa: Chloë Sevigny, Willem Dafoe ja Michael Shannon
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.