sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 10. elokuuta 2012

Conan the Barbarian (2011)

Minulla on erityinen suhde Conan Barbaariin. Aloin lukemaan Conanin luojan Robert E. Howardin kirjoja teini-ikäisenä, mutta jo ennen sitä tutustuin kirjojen pohjalta luotuihin sarjakuviin. Aloin keräilemään sarjakuvia noin 10 vuotiaana ja nyt minulla onkin miltei kaikki suomenkieliset Marvelin Conan Barbaarit. Luetteloa lehdistä olen tehnyt tänne.

Sarjakuvien suurkulutuksen jälkeen oli tietysti pakko katsoa Arnoldin tähdittämä Conan Barbaari -elokuva. Tämä pätkä ei tuottanut fanille pettymystä vaan oli kaikkea mitä toivoa saattoi. Elokuvan jatko-osa - Conan: hävittäjä - jätti toivomisen varaa, mutta meni hauskana seikkailufantasiana.

Tämän jälkeen Conan-elokuvaa saikin odottaa muutaman tovin. Kuulin huhuja, että Conanin kuningasvaiheista tehtäisiin elokuva ja että Arska tähdittäisi sitäkin, mutta tämä ei koskaan kuitenkaan tapahtunut. Elokuva Conanista kuitenkin tehtiin ja pääosan esittäjäksi valittiin hieman tuntemattomampi Jason Momoa. Ulkonäöltään hyvinkin Conanmaiseksi saatu maskeerattua. 


Odotukseni olivat Conan esittäjän kuultuani minimaaliset, eikä muutenkaan ole helppoa tehdä klassikkoa uudelleen vaikkakin juoni ei olisi enää sama kuin ensimmäisessä Conan-elokuvassa. En sinällään pettynyt elokuvaan, koska en siitä mitään odottanutkaan. Mielestäni elokuvasta puuttui oikean näyttelijän lisäksi hyvä tarina. Materiaalia olisi kuitenkin ollut vaikka kuinka montaa seikkailua varten. Sinällään harmi, että elokuva saatiin kuitenkin ihan hyvännäköiseksi,  mutta sitten siitä puuttui sisältö. Elokuva avautui kyllä ihan väkevästi Conanin kotikylän tuholla, äidin kuolemalla ja Conanin leikkaamisella ulos äitinsä kohdusta eikä Ron Perlman ollut huono valinta Conanin isäksi. Alamäki alkoi kun Conan kasvoi Momoaksi. Elokuva rakentuukin kostolle kun Conan etsii vanhempiensa kuolemasta vastuussa olevat Khalar Zymin (Stephen Lang) ja tämän noita-tyttären Mariquen ( Rose McGowan). Pahikset olivat pliisuja ja James Earl Jonesin Thulsa Doom on tietysti suhteellisen haasteellinen ylittää.

Ihan hyvää yritystä, mutta ei nyt oikein kolahtanut.

**

Ohjaaja: Marcus Nispel (Pathfinder)
Pääosissa: Jason Momoa, Ron Perlman ja Rose McGowan
Kesto: 113min
Valmistusmaa: USA

3 kommenttia:

  1. Olihan tämä kieltämättä aikasta kehno pätkä.

    VastaaPoista
  2. Vau, jotenkin tämä yllätti minut. Ei siis tuo tuorein Conan-elokuva, vaan se että olet Conan-fani ja vieläpä noin laajamittaisesti. Koska vaikka en tahtoisi yleistää, niin kyllähän tämän yleensä oletetaan olevan poikinen juttu ja varsinkin kun lukee noita muita uuden Conan-leffan arvosteluja, niin naispuoliset kirjoittajat tuntuvat keskittyvän siinä eniten Momoan ulkonäköön, joten hyvä hyvä.

    VastaaPoista
  3. Jotenkin Conanin fantastinen maailma vaan vei mennessään silloin nuorena. Kaipa ennakkoluulot ovat suuret, että nuoret neitoset tai neitoset ylipäätään tarttuisi Conan-lehteen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.