sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 9. helmikuuta 2013

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Katsoin televisiosta tulleen X-Men Origins: Wolverine -elokuvan. Näin sen ensimmäistä kertaa kun se tuli elokuvateattereihin. Tykkäsin elokuvasta nähtyäni sen ja minulle tuli suurena yllätyksenä, että kuuluinkin vähemmistöön. Tämän sanottuani, saatan olla sokea mitä tulee Wolverineen, kun se on niin ihana. X-Men First Classin arvostelu täällä. Muita X-Menejä en ole vielä arvostellut.

Elokuva kertoo siis miten X-Men elokuvissa nähty hahmo - Wolverine (Hugh Jackman) -  oikein sai alkunsa. Elokuva alkaa sillä, että Wolverine on vasta pieni poika ja vahingossa tappaa hämmentävillä kynsillään isänsä. Hänellä on myös veli, josta kasvaa isona Liev Schreiberin näyttelemä Victor Creed. Wolverine ajautuu veljensä kanssa mutanteista (henkilö jolla on jokin superkyky)  koostuvaan ryhmään, jota vetää mies nimeltä Stryker (Danny Huston), joka kyseenalaisilla menetelmillä hankkii ihmisiltä haluamansa.

Wolverine kyllästyy tällaiseen väkivaltaiseen menoon ja jättää ryhmän, hommaa naisen (Lynn Collins) ja alkaa tavalliseksi metsuriksi. Stryker haluaa kuitenkin Wolverinen takaisin ja käyttää siihen apunaan Creedia.

Elokuvassa voi nähdä myös Will i Amin, Dominic Monaghanin ja Ryan Renoldsin.


uuh..
Tykkään siis kovasti Wolverinen hahmosta X-Men elokuvissa ja mielestäni olikin mielenkiintoista tutustua hänen historiaansa. Liev Shreiber oli oiva esittämään tämän karheampaa veljeä. Juonikuvio petollisesta naisesta oli myös hyvä ja Lynn Collins oli todella kaunis ja sopivan oloinen Wolverinen puolisoksi. Ainoa miinus oli Ryan Renoldsin mukana olo, mutta onneksi hänellä ei ollut hirveästi ruutuaikaa ja muutenkin hänen roolinsa oli esittää ärsyttävää suupalttia ja lopun "Frankensteinina" hänen suunsa oli ommeltu kiinni, joten sinällään ei niin hirveän iso miinus hänestä syntynyt. 

Harmitti myös hieman, että Wolverinen takia suloinen ja avulias vanha pariskunta kuoli, mutta toisaalta hyvä ratkaisu, että ei ollut liian Hollywoodmainen. 

Minusta elokuva oli hyvä.

***Ohjaaja: Gavin Hood (Rendition)
Pääosissa: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Ryan Reynolds
Kesto: 107min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Tuo Reynoldsin esittämä hahmo on alustava Deadpool, joten se selittää hänen puheripulinsa. Sarjakuvissa kyseinen hahmo ei juuri hiljaa ole, ja siten onkin ansainnut Merc with a Mouth lempinimen.

    Näin ollessa Reynolds oli siinä mielessä oivallinen valinta tähän kohtaan, supliikkimies kun on hänkin. Josta syystä hieman ihmetyttää miksi hitossa hänestä tehtiin lopussa mykkä. Deadpool kun ei todellakaan sitä ole.....ei lähimainkaan....

    VastaaPoista
  2. Itse en ole X-men sarjakuvia koskaan lukenut, mutta jos näin on, niin sitten Ryan oli ihan osuva valinta. Ja varsinkin jos hän on sarjakuvissa todella ärsyttävä hahmo. :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.