sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 11. helmikuuta 2013

The Ward (2010)

Katsoin Anttilan alesta ostamani kauhuelokuvan The Ward.

Elokuva kertoo mielisairaalaan joutuvasta Kristenistä (Amber Heard), joka ei muista menneisyydestään mitään. Osastolla on hänen kanssaan kolme muuta tyttöä, kunnes käy ilmi, että käytävillä hiipii vielä neljäs tyttönen, joka on hieman mädäntyvää sorttia. 

Kummitus kuristi suihkussa
 (spoileri vaara)

Olen tullut siihen tulokseen, että nykyään on vaikea löytää uusia, hyviä kauhuelokuvia, joissa olisi tuoreita ja toimivia ideoita. Tämä Wardkin tuntui vanhojen ideoiden kierrätyspisteeltä. Ensinnäkin elokuvassa käytettiin elementtiä väkivaltaisesti kuolleesta tytöstä, joka kuolemansa jälkeen kostaa murhaajilleen. Tytön hahmo muistutti myös paljon Ringuista tuttuja pitkähiuksisia kalmoja, jotka ei paljon ääniä päästele. Toinen käytetty idea oli se, että päähenkilö paljastuikin skitsofreeniseksi. Ketään ei siis ollutkaan tapettu väkivaltaisesti eikä osastolla muita tyttöjä ollutkaan. Oikea identiteetti oli tämä "kuollut henkilö". Loppuun oli vielä laitettu maailman käytetyin kauhuelokuvien idea "lopun säikyttäjästä", eli juuri kun tämä tyttö palasi järkiinsä ja kaikki oli hyvin, niin sitten peilistä hyppäsikin joku muija. 

Tämän sanottuani, oli elokuva kuitenkin ihan jännä vaikka ei kovinkaan omaperäinen. 

**1/2

Ohjaaja: John Carpenter (Halloween, The Fog)
Pääosissa: Amber Heard, Mamie Gummer, Danielle Panabaker
Kesto: 88min
Valmistusmaa: USA

5 kommenttia:

 1. Tämä on jäänyt minulta tyystin katsomati, vaikka yleensä Carpenterin tuotokset läpi tuijottelenkin. Tiedä jättikö se Ghost of Mars sitten sellaiset arvet tuonne sieluu, etten ole sen vuoksi The Wardia tohtinut katsottavakseni ottamaan...

  VastaaPoista
 2. Itse en puolestani tuota Ghost of marsia ole nähnyt, mutta olen muualtakin kuullut huhuja, että kyseessä ei olisi mikään kaikkein laadukkain teos.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en ole tätä katsonut, vaikka olenkin tiettävästi kehunut Carpenteria suosikikseni elokuvaohjaajista. Varmaan tuo Tuopinkin mainitsema Ghosts of Marsin pelko on pitänyt minut tästä erossa. Toisaalta taas, Marsin jälkeen nähty Carpenterin Masters of Horror-sarjaan tekemä Cigarette Burns oli vallan mainiota uskonpalautusta. Mutta Marsin varjo on pitkä ja masentavan synkkä.

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti Ghost of mars on omalla tavallaan onnistunut kauhuelokuva kun jo kaksi ihmistä on ilmoittanut sen jättäneen syvät traumat...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muitakin varmasti on, mutta luulempa etteivät he häpeäkseen kehtaa myöntää nähneensä Ghosts of Marsia... :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.