sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 14. helmikuuta 2013

In God's Country (2007)

Jäin jostain syystä katsomaan jonain viikonloppuna tullutta  Äidin rohkea päätös (In God's Country) elokuvaa. Pätkä näytti ja kuulosti heti alkumetreiltä ei niin laadukkaalta tv-elokuvalta, mutta juonen etukäteen lukeneena piti tuleva ahdistavasta lahkosta pakeneminen minut ruudun ääressä.

Judith Leavitt (Kelly Rowan) asuu pienessä mormonilahkossa, jossa moniavioisuus on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Naisten asema on orjan tasolla ja mies on perheen pää. Judith tekee vaikean päätöksen karata lahkosta lapsiensa kanssa, kun hän saa tietää, että hänen 12-vuotiasta tytärtä ollaan naittamassa jollekin keski-ikäiselle miehelle. Ennen avioliiton raja on ollut 14, mutta kun Judithin tytär meinattiin raiskata, niin päätti lahkon pää, että nuoret tytöt ovat turvassa vain avioliitossa.

Judith saa apua uudessa asuinpaikassaan ystävälliseltä kaupan kassalta (Lynda Boyd) sekä paikalliselta poliisilta (Peter Outerbridge).

Judithin aviomiehenä ja lahkon piispan roolissa voi nähdä Täydellisistä naisista tutun Richard Burgin


Elokuva ei ollut laadukas millään tasolla, mutta tarina piti kiinnostuneena. Elokuvan lopussa luki, että se ei perustunut mihinkään tiettyyn tositarinaan, mutta samankaltaisia tositarinoita on useita. Ällöttävää ajatella, että tällaista on vieläkin meneillään varsinkin Yhdysvalloissa. Uskonnon varjolla käytetään hyväksi ihmisiä ja viedään lapsilta lapsuus. Naisten asema on olematon ja miehet toimittavat jumalan virkaa. Elokuvan ansio olikin tuoda "freedom of religion" lakipykälän epäkohdat esille tämän elokuvan kautta. Tai ihmisluonnon epäkohdat.

**

Ohjaaja: John L'Ecuyer
Pääosissa: Kelly Rowan, Richard Burgi, Martha MacIsaac
Kesto: 86min
Valmistusmaa: Kanada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.