sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Angel: Season 4 (2002-2003)

Katsoin Angel-sarjan neljännen kauden. 1. kauden arvostelu täältä, 2. kauden arvostelu täältä ja 3. kauden arvostelu täältä

Kolmannessa kaudessa Cordelia (Charisma Carpenter) nousi taivaisiin "korkeammaksi olennoksi" ja Angel (Davis Boreanaz) jäi vangittuna makaamaan meren pohjaan oman poikansa toimesta. Tässä neljännessä kaudessa Wesley löytää Angelin ja hänestä tulee taas osa ryhmää. Cordealia palaa myös taivaista, koska taivaissa on ollut niin tylsää. Hän kuitenkin kärsii muistinmenestyksestä. Kun loitsun avulla muisti Cordelialle palautetaan, niin ei hän enää voikaan rakastaa Angelia, koska muistaa korkeampana olentona nähneensä ja tunteneensa kaikki pahuudet mitä Angel vampyyrina ollessaan ihmisille teki. Niinpä hämmentynyt Cordelia meneekin Angelin pojan Connorin (Vincent Kartheiser) luokse asumaan ja harrastaa tämän kanssa seksiä. Jossain tässä välissä Lorne (Andy Hallett) on haettu takaisin Las Vegasista, jossa häntä onkin pidetty vankina eikä ollutkään luomassa loisteliasta showbisnesuraa niin kuin kaikki luulivat. 

Connorin ja Cordyn lapsi!
Cordelia tulee nopeasti raskaaksi Connorin siemenestä ja lapsi osoittautuu jumalolennoksi. Koko Los Angeles on aivan tämän jumalan, Jasminen (Gina Torres), huumassa. Fred (Amy Acker) kuitenkin ensimmäisenä porukasta huomaa, että Jasmine ei ole sitä miltä näyttää vaan onkin mätänevä lihakasa ja itse pahuus. Kaudessa myös esitellään varas, jolla on synnynnäinen kyky tuottaa sähkoiskuja. Kauden lopussa paha lakitoimisto Wolfram&Heart päättää luovuttaa LA:n konttorinsa ja henkilöstönsä Angel-etsivätoimiston käsiin.

Faithin (Eliza Dushku) ja Willowin (Alyson Hannigan) voi myös nähdä tässä neljännessä kaudessa vierailevina tähtenä. 

Rukoillen Jasminea
Tämä neljäs tuotantokausi oli viihdyttävä vaikka sarja alkoikin muistuttaa jotain Kauniita ja rohkeita ihmissuhdedraamoissaan. En tiedä oliko Charisma Carpenter raskaana oikeasti vai muuten vain kiireinen, koska hänen panoksensa jäi suhteellisen pieneksi tälle kaudelle. Hän vietti paljon aikaa sängyssä tai tajuttomana. Hänen suhteensa Connoriin oli hieman ällö, koska toimi periaatteessa hänen äitinään kun tämä oli vauva, mutta sinällään ihan hauskaa että sarjassa uskallettiin tällainenkin juonikuvio käyttää. Oli myös kiva, että Wesley palasi hyvisten riveihin vaikkakin muuttuneena miehenä. Paluu ryhmään tapahtui hyvin luonnollisesti, kuten voisi kuvitella, että oikeassakin elämässä menisi.

Hauska juonikuvio oli myös tuoda sarjaan mukaan valheellinen jumalankuva Jasmine. Jaksoissa pohdittiin onko ihmisen vapaa tahto parempi vaihtoehto kuin olla kaikkivoipaan jumalan suojeluksessa, joka pelastaa miljardien ihmisten hengen ottamalla hengen vain tuhansilta.

Kausi jaksoi muutenkin pitää otteessaan vaikka en kovasti Connorin hahmosta välittänytkään.

***

Luojat: David Greenwalt, Joss Whedon
Pääosissa: David Boreanaz, Charisma Carpenter ja Alexis Denisof 
Kesto:44min/jakso
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.