sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 23. helmikuuta 2013

Flight (2012)

Oletin oheisen kansikuvan, nimen "Flight" ja Denzel Washingtonin pääosan perusteella, että elokuva kertoo lentokapteenista, joka joutuu ongelmiin lennollaan, mutta selviytyy koettelemuksistaan sankarina. Ei se ihan ollutkaan sellainen elokuva.

Miespääosasta Oscar gaalassa ehdolla oleva Denzel Washington esittää siis lentokonekapteenia nimeltä Whip Whitaker, jolla on alkoholiongelma. Whip päätyy ajamaan kännissä ja kokkelissa konetta, johon tulee tekninen vika. Ammattitaidollaan ja kylmillä hermoillaan onnistuu Whip laskemaan lentokoneen niin, että vain 6 ihmistä kuolee. Whip nousee nopeasti sankarin maineeseen. Hetken verran kaikki on hyvin, kunnes Whip saa tietää, että hänestä otettiin verikokeet tämän ollessa sairaalassa ja tuloksista on löytynyt hänen käyttämä alkoholi sekä huume.

Elokuvassa voi myös nähdä John Goodmanin Whipin kokkelitoimittajana.

"Älä ole sitten kuulusteluissa kännissä, joohan?"
 Täytyy sanoa, että en oikein tiennyt mitä odottaa sen jälkeen kun elokuva avautui alastomalla naisella ja kokkelia vetävällä Denzelillä. Kun luulin elokuvan olevan sankaritarina. Sitten kun Denzel meni ajamaan päissään lentokonetta ja sai sen alas sankarimaisin elein, niin yllätti elokuva jälleen. Ei kertomus ollutkaan käyttäjämiehestä, joka joutuu kohtaamaan käytön aiheuttamat seuraukset kuolleissa matkustajissaan. Flight osoittautuikin vain elokuvaksi miehestä, joka oli tottunut omaan alkoholismiinsa niin paljon, että se oli osa hänen elämäänsä. Se vei vaimon ja lapsen sekä uuden naisystävän eikä jättänyt tilaa paljon muulle. Sen takia Denzel saikin varmaan ehdokkuuden, kun häntä ei tämänkaltaisessa rappiotarinassa olla totuttu näkemään... ja olihan Denzel hyvä. Oman hauska värinsä toi Goodmanin hahmo Whipin kokkelin tavarantoimittajana. Elokuvassa oli myös mielenkiintoisen oloinen naisnäyttelijä Kelly Reilly.

Yllättävä.

***

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa: Denzel Washington, Nadine Velazquez, Don Cheadle
Kesto: 138min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.