sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 26. helmikuuta 2013

Dracula: Dead and Loving It (1995)

 "Children of the night...What a mess they make."

Meidän perheessä videoiden vuokraaminen oli harvinaista herkkua, mutta silloin kun sellaista tapahtui niin monesti mukaan lähti jokin Mel Brooksin tuotos. Televisiosta tullut Dracula - Verevä vainaja (Dracula: Dead and loving it) toikin muistoja mieleeni vaikka ei Brooksin parhaisiin mielestäni lukeudukkaan (vrt. The Producers, Spaceballs, Blazing saddles).

Verevässä vainajassa parodioidaan Bram Stokerin Draculaa. Kreivi Dracula (Leslie Nielsen) on kutsunut lakimies Renfieldin (Peter MacNicol) luoksensa Transsylvaniaan, koska haluaa ostaa Englannista tiluksen. Dracula klousaa diilin ja tekee Renfieldistä hyönteisiä syövän orjansa. Lontoossa Dracula ahdistelee hemaisevaa Mina (Amy Yasbeck) neitoa ja haluaa muuttaa hänetkin vampyyriksi. Nokkela tohtori Van Helsing (Mel Brooks) kuitenkin pääsee Draculan juonista perille ja tekee kaikkensa estääkseen Minan muutoksen.

Kuten jo alussa kirjoitin, niin Dracula ei kuulu Mel Brooksin parhaimpiin. Itse asiassa yllä oleva kuva on otettu artikkelista, jossa listataan 10 vampyyri-elokuva epäonnistumista. Vaikka elokuva ei kuulukaan niihin Brooksin oivaltavimpiin parodiohin, niin elokuva onnistuu kyllä ihan viihdyttämään. Mielestäni Leslie hoiti kunnialla Draculan roolin hiuslisäkkeineen. Myös Peter MacNicol oli huvittava Draculan kätyrinä. Kuten kaikki Brooksin elokuvat, niin myös Dracula toimii parhaiten väsymyksen rajamailla kun kaikki tyhmä naurattaa. Jostain syystä koin varsin hauskana kun Dracula tanssitti Minaa ja ihmiset näkivät peilin kautta tanssiparista ainoastaa Minan liikkeet.

Ihan hauska.

**1/2

Ohjaaja: Mel Brooks (Spaceballs, The Producers)
Pääosissa: Leslie Nielsen, Mel Brooks, Peter MacNicol
Kesto: 88min
Valmistusmaa: USA, Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.