sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Hannibal Rising (2007)

Katsoin Uhrilampaiden, Hannibalin ja Red Dragonin jälkeen valmistuneen Nuoren Hannibalin (Hannibal Rising), joka kertoo Hannibalin varhaisista vaihesta. Elokuva sijoittuu siis ajallisesti ennen Uhrilampaiden ja Hannibalin tapahtumia. Anthony Hopkins ei ole käynyt tämän elokuvan takia nuorennusleikkaukessa vaan Hannibalia esittää tuntemattomuus nimeltä Gaspard Ulliel

Elokuva kertoo kuinka Hannibal (Gaspard Ulliel) alkoi murhamaan ja syömään ihmisiä motiivinaan kostaa siskonsa julma kuolema. 

Nuori Hannibal
Vaikka elokuva perustuukin Thomas Harrisin kirjaan, niin en olisi ehkä halunnut että Hannibalin menneisyys käydään läpi. Hannibalista tekee mielenkiintoisen mielestäni juuri se, että hänen menneisyyttään joutuu arvailemaan, että kuinka hän päätyi sellaiseksi ihmiseksi  kuin on. Elokuva itsessaan näytti ihan hyvältä ja tarina Hannibalin takanakin oli tarpeeksi karu ollakseen uskottava lähtölaukaisu Hannibalin toimille. Samalla tämä karu tarina oli monttu johon elokuva upposi. Hannibal oli itsessään karun näköinen, jolla oli karu menneisyys. Elokuva otti itsensä niin vakavasti, että sitä ei voinut ottaa tosissaan. Hannibalin hamo on Uhrilampaissa ja Hannibalissa (Red Dragonia en nyt muista) tietyllä tavalla miellyttävä vaikka onkin niin epämiellyttävä, mutta Gaspardin Hannibal oli ainoastaan epämiellyttävä eikä hänen hahmonsa kohtalosta jaksanut oikein välittää.

Ihan hyvää yritystä, mutta Hannibalin hahmo tuntuu loppuun raiskatulta. Jättäkää jo se kannibalirukka rauhaan.

**

Ohjaaja: Peter Webber (Tyttö ja helmikorvakoru)
Pääosissa: Gaspard Ulliel, Rhys Ifans, Li Gong
Kesto: 121min
Valmistusmaa: UK, Czech Republic, France, Italy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.