sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 21. helmikuuta 2013

Oscar gaala 2013 lähestyy...

Kohta se on taas täällä - 85. Oscar gaala! 

24.2.2013 klo 23.55 Nelonen aloittaa Oscar-gaalan lähetyksen. Illan alkuosuutta vetää Jarkko Valtee ja vieraina hänellä on red carpet -muotia kommentoimassa Anne Kukkohovi ja Arman Alizad. Samat vieraat olivat muistini mukaan myös viime vuonna, mutta heillä oli vielä seuranaan joku muotibloggari. Hyvä, että vieraat on nyt rajoitettu kahteen, koska viimeksi sitä päällekkäin puhumista ja varsinkin Annen kukkoilua oli hieman kiusallista katsoa. Vetäjä on pysynyt samana kuin viime vuonna eli Jarkko Valtee on puikoissa tänäkin vuonna. Varsinaista elokuvapalkintojen gaalaa on puolestaan kommentoimassa tutuksi tulleet; Lasse Nurkse, Jussi Heikelä, Dome Karukoski ja Mikko Aromaa

Olen varsin innoissani tämän vuoden gaalasta siitä syystä, että neljä suurta idoliani ovat ehdolla palkinnon saajaksi; Daniel Day-Lewis, Quentin Tarantino, Ang Lee sekä Tim Burton elokuvastaan Frankenweenie. Ehdolla olevista elokuvista en olekaan nähnyt vielä kuin Tarantinon Djangon, joka ei yleisesti voittajasuosikkeihin kuulu sekä Ben Affleckin ohjaaman Argon, joka komeilee useimpien vedonlyöntitilastojen kärjessä. Daniel Day-Lewisin tähdittämä ja Steven Spielbergin ohjaama Lincoln on kuitenkin aivan siinä kintereillä, joidenkin lähteiden mukaan peräti varma voittaja. Näyttelijöistä Jennifer Lawrence ja Daniel Day-Lewis ovat kuumimmat nimet palkintojen saajaksi. Toivon kovasti, että Djangossa näytellyt Christoph Waltz saa ansaitsemansa sivuosa-Oscarin. Hän nosti elokuvan omalla roolisuorituksellaan hyvästä erinomaiseen. Toisaalta taas Ang Lee on mukava nähdä ehdolla vaikka en hänen Piin elämä -elokuvaa olekaan vielä nähnyt. Olen aika järjestelmällisesti hänen elokuviaan kuitenkin diggaillut.

Yksi syy innokkuuteeni on myös se, että palkintogaalaa juontaa tänä vuonna Seth MacFarlane, joka on vastuussa muun muassa yhdestä lempisarjastani - Family guysta. Hänen huumorinsa tuo mukavasti uusia tuulia pölyttyneeseen Bill Crystalin vitsien tahrimaan saliin.

Olen siis innoissani! Julkaisen vielä myöhemmin tuttuun tapaani oman "veikkauslistani" vaikka en useimpia elokuvia olekaan nähnyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.