sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 26. helmikuuta 2013

World's Greatest Dad (2009)

Ostin lähi-Valintatalostani kolme "läpyskä DVD:tä" 2e/kpl. Yksi niistä oli elokuva - World's greatest Dad. Kannessa komeili Robin Williams, jota heijastelin elokuvan nimeen, joten ajattelin, että luvassa olisi jotain Williamsille tyypillistä peruskomediaa. Yllätyinkin hieman kun laitoin levyn eetteriin.

Elokuva kertoo kirjallisuuden opettajasta Lancesta (Robin Williams), jonka oma poika Kyle (Daryl Sabara) käy samaa koulua missä hänen isänsä opettaa. Kyle on pornoriippuvainen ääliö, jolla on vain yksi kaveri - Andrew (Evan Martin). Kun Kyle vahingossa tappaa itsensä masturboidessaan itseään huivilla kuristaen, päättää tämän isä lavastaa tapahtumat niin, että poika olisikin tehnyt itsemurhan. Lance kirjoittaa sulopuheisen jäähyväiskirjeen, joka julkaistaan lehdessä. Kirjeen ulostulon jälkeen kaikki alkavatkin muistamaan Kylen pyhimyksenä ja hyvänä jätkänä.


Täytyy sanoa, että ainakin elokuva osasi yllättää. En tiedä voiko sille sitten muita meriittejä antaa. Aika paljon törmää nykyään noihin niin sanottuihin "indie-elokuviin". Eli kai tämäkin yritti olla sellainen hieman erikoinen kertomus, jolla yritettiin rikkoa Hollywoodin asettamia rajoja. Vaikka Williams on tehnyt sellaiset elokuvat kuin One hour photo tai Insomnia, niin sitä odottaa ainakin komediassa näkevänsä hänet tietynlaisessa elokuvassa. Nyt kun nämä ennakko-odotukset eivät toteutuneet niin petyin vaikka se ei ehkä olekaan reilua Williamsia kohtaan. Sinällään kuitenkin ihan hauskaa, että kerrankin päähenkilön poika on oikeasti ääliö, joka ei ollut missään vaiheessa elokuvaa kiva. Elokuvassa myös liikuttiin mukavasti oikean ja väärän harmailla rajamailla. Näyttelijätkin tekivät ihan hyvää työtä eikä missään ollut hirveästi ongelmaa. Ainoastaan tarina tuntui teennäisen "oudolta" luultavasti, koska Williams oli pääosissa.

Ei tehnyt niin suurta vaikutusta kuin mainoksessa annetaa ymmärtää.

**1/2

Ohjaaja: Bobcat Goldthwait (Stay, That's how we do it)
Pääosissa: Robin Williams, Daryl Sabara, Morgan Murphy
Kesto: 99min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.