sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 22. helmikuuta 2013

Wreck-it Ralph (2012)

Katsoin vallan ihastuttavan animaation nimeltään Räyhä-Ralf (Wreck-it Ralph). Elokuva on Oscar gaalassa ehdolla parhaaksi animaatioksi.

Fix-it Felix -peli
 Elokuva sijoittuu pelimaailmaan ja kertoo pelisalin peleissä asuvista pelien hahmoista. Ralph (John C. Reilly) on hahmo "retro" pelistä Fix-it Felix. Pelissä Ralph rikkoo taloa, kun taas Felix (Jack McBrayer) korjaa kaiken. Eräänä päivänä Ralph kyllästyy olemaan videopelin pahis. Hän uhmaa Felixille ja muille pelin asukkaille, että hommaa mitalin ja tuo sen näytille, että kaikki näkisivät hänen pystyvän olemaan myös hyvis ja voisi näin kuulua joukkoon mukaan. Ralph hommaakin itselleen mitalin pelistä Call of Duty, mutta ajautuessaan sokeriseen peliin nimeltä Sugar Rush huomaa hän mitalin kadonneen. Pelissä hän tapaa pienen Vanellope-tytön (Sarah Silverman), joka on syrjitty omassa pelimaailmassaan, koska tämä on niin sanottu "glitch" eli hieman viallinen hahmo, joka välkkyy ruudulla. Ralph päätyy auttamaan tyttöä, että saisi mitalinsa takaisin.

Elokuvassa voi myös kuulla mainion Jane Lynchin Call of Duty -hahmo Calhoun äänenä.

Räyhä-Ralf anonyymit pahikset -kokouksessa.
Elokuvaa oli erittäin miellyttävä seurata. Animaation sijoittuminen pelihahmojen maailmaan oli suorastaan nerokasta. Visuaalisesti elokuva tarjosi paljon virikkeitä kuten myös juonellisestikin. Vaikka elokuva noudattelikin Hollywood-kaavaa, niin tapahtui se varsinkin mielenkiintoisesti. Ralphin ja tytön ystävyys oli suloinen, mutta ei kuitenkaan siirappinen. Jane Lynchin Calhou-hahmo toi sopivan kuivaa huumoria filmiin mukaan. Elokuvassa oli myös mahtava taustatarina "hulluksi" menneestä pelihahmosta, joka aiheutti kahden pelin "unpluggaamisen", joka tarkoittaa kodittomuutta pelihahmoille ja on näin erittäin epätoivottavaa.

Todellinen positiivinen yllätys. Nähtyäni sen minun teki tavallaan nähdä se heti uudelleen.

****

Ohjaaja: Rich Moore (Esikois kokopitkä)
Pääosissa: John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch
Kesto: 108min
Valmistumismaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.