sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 22. helmikuuta 2013

Argo (2012)

Katsoin Oscar gaalan ennakkosuosikin parhaan elokuvan pystin voittajaksi - Argon. Elokuvan on ohjannut ihan Ben Affleck itse.

Elokuva kertoo siitä kuinka vuonna 1979 Iranin Yhdysvaltojen suurlähetystöön hyökkäsi kapinoiva iranilaisryhmä, jotka ottivat yhdysvaltalaisia panttivangeiksi. Lähetystöstä pääsi kuitenkin pakenemaan kuusi henkilöä kanadan suurlähettilään luokse. CIA sai käskyn toimittaa nämä kuusi ihmistä pois maasta.

Huonoista ideoista vähiten huonoksi ideaksi toteaa CIA:n Tony Mendez (Ben Affleck) sen, että he kehittelevät olemattoman tieteiselokuvan (nimeltään Argo), jonka filmiryhmän jäseniä nämä kuusi ihmistä tulisivat esittämään. Tony lähteekin hakemaan jenkkejä suunnitelma takataskussaan.

Elokuvassa voi nähdä muun muassa Alan Arkin, John Goodmanin, Victor Garberin, Clea DuVallin ja Scoot McNairyn.


En oikeastaan pidä Ben Affleckista, joten odotukseni elokuvaa kohtaan eivät olleet suuret. Yllätyin kuitenkin siinä mielessä positiivisesti, että Ben ei ollut niin imelä itsensä kuin olen tottunut hänet näkemään. Juustoinen vinohymy oli onnistuneesti piiloitettu muhevan parran taakse. Hän myös onnistui olemaan flirttailematta kenellekään naiselle koko elokuvan aikana. Mitä tulee itse elokuvaan, niin se oli ihan kiva ja jännä kertomus tositapahtumista 70- ja 80-lukujen taitteessa, mutta oliko se vuoden paras elokuva? No ei. Elokuvan parhaana antina koin juonessa mukana olleita elokuvatuottajia; Alan Arkinia ja John Goodmania. Jännittävä tilanne siitä, että pääsevätkö nämä 6 ihmistä turvallisesti lentokoneeseen ja pois maasta oli myös hyvä. Muuten elokuva oli loppupeleissä aika kuiva eikä ainakaan mitenkään ihmeellinen.

En tiedä Ben Affleckin faniuden asteesta mitä tulee Star Wars -elokuviin, mutta sen tiedän, että hänen hyvä ystävänsä ohjaaja Kevin Smith niitä useasti ylistää. Elokuvassa olikin paljon hehkutusta tieteiselokuvista ja olihan elokuvan nimikin sen tekaistun tieteiselokuvan nimi - Argo. Ehkä Affleck olisi intohimonsa mukaisesti halunnut oikeasti tehdä scifi-elokuvan, mutta kun hänen taitonsa eivät siihen riittäneet, niin teki hän vain genreä ihailevan elokuvan. Argossa oli nähtävissä Tonyn pojan kautta muun muassa Star Wars -juliste sekä oheiskrääsää ja katsoivatpa isä ja poika yhdessä omista telkkareistaan Apinoiden planeettaakin.

Ihan hyvä.

***

Ohjaaja: Ben Affleck
Pääosissa: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Kesto: 120min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.