sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 5. helmikuuta 2013

The Sentinel (2006)

Kävin viiikonloppuna moikkamaassa mummoja ja siinä tuli sitten samalla hotellissa yövyttyä. Televisio tarjosi  erimoisia elokuvia, joista sitten valitsin kaksi. Toinen oli tämä The Sentinel - Salaliitto. Muistan kun tämä elokuva oli tulossa vasta ensi-iltaan, että suurin kohu koski "Täydelliset naiset -näyttelijän", Eva Longorian, mukana oloa.

Michael Douglas esittää elokuvassa presidentin (Sledge Hammer) henkivartijaa Pete Garrisonia. Presidentti on saanut paljon uhkakirjeitä. Kun eräs presidenttiä suojelevista agenteista murhataan, aletaan epäilemään, että secret servicen sisällä on myyrä, joka vuotaa tietoa presidenttiä uhkaavalle taholle. Kaikille agenteille tehdään valheenpaljastustesti ja koska Petellä on suhde presidentin vaimon (Kim Basinger) kanssa, joutuu hän valehtelemaan testissä ja nousee pääepäillyksi.

Muina agentteina voi nähdä muun muassa Eva Longorian sekä Kiefer Sutherlandin


Elokuvasta tiesi heti alkumetreillä, että se ei tule olemaan kovinkaan hyvä. Varsinkin kun Evan saapuessa ruutuun alkoi kamera seurata hänen takapuoltaan. Juoni oli myös suhteellisen loppuun kulutettu; kunnollinen mies joutuu todistamaan syyttömyytensä paeten virkavaltaa. Elokuvan juonellisia puutteita yritettiin ilmeisesti paikata mahdollisimman monella tähtinäyttelijällä.

Elokuvassa oli myös aivan käsittämätön juonikuvio Douglasin ja Kieferin roolihahmojen välillä. Kiefer kun oli ollut ennen Douglasin paras kaveri, mutta sitten hän oli luullut, että Douglas pettää häntä tämän vaimon kanssa, niin oli heidän välinsä rikkoutuneet. Tämä Kieferin vaimo näkyi ruudussa ehkä jonkun minuutin verran. Koska meille ei koskaan tätä historiaa näytetty vaan kerrottiin vain ohimennen, niin Douglasin ja Kieferin yhteenotossa ei ollut minkäänlaista tunnepurkausta, koska hahmoja ei oltu rakennettu riittävästi. Periaattessa minulle olisi ollut sama vaikka Kiefer olisikin ampunut Douglasia kasvoihin, en jaksanut välittää Douglasin hahmosta tuon taivaallista.

Ainoa positiivinen asia elokuvassa oli se, että Douglasin käyttämä vasikka näytti tavalliselta mieheltä. 

**

Ohjaaja: Clark Johnson (The Secret Servive, Tv-sarjoja)
Pääosissa: Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Kim Basinger
Kesto: 108min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Minäkin muistan kuinka tästä puhuttiin nimenomaan Longorian leffana ja itsekin omassa kirjoituksessani mainitsin siitä, että neiti jäi pelkäksi koristeeksi elokuvassa joka hädin tuskin toimisi hyvin edes jonkun 24:n perusjaksona. Tosin jos rehellisiä ollaan, niin en oikein usko Longoriasta olevan juuri tämän haastavimpiin elokuviin.

    VastaaPoista
  2. Niin joo, unohdin koko Longorian hahmon omassa arvostelussani. Jäi niin huomaamattomaksi, että ihmettelen miksi hänelle oli edes rooli kirjoitettu. Ei hirveästi kyllä näyttelijänlahjoilla loistanut. Ehkä tuollaisille "yhden roolin" henkilöille on vaikeaa mennä "vakavasti otettavaan elokuvaan" kun sitten ne yrittävät olla mahdollisimman hillittyjä, että ei vain tekisi maneerejaan tunnetusta sarjasta missä ovat olleet...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.