sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lincoln (2012)

Katsoin parhaan elokuvan Oscarista ehdolla olleen Lincolnin. Odotin mestariteosta, mutta tarjolla oli vain tylsä parituntinen, joka sisälsi miltei pelkästään keskustelua lakialoitteesta orjuuden poistamiseksi ennen Amerikan sisällissodan päättymistä. Elokuvan kohokohta olikin kun laki meni läpi. No, siinäpä se elokuvan juoni olikin.

Daniel Day-Lewis as Lincoln
Oscarin elokuvasta voittanut Daniel Day-Lewis esitti vakuuttavasti Lincolnia ja sivuosa Oscarista ehdolla ollut Sally Field esitti hänen vaimoaan hieman ylidramaattisesti. Tommy Lee Jones esitti Thaddeus Stevensiä myöskin sivuosa-Oscarehdokkuuden arvoisesti. En nyt tiedä tekikö hän mitenkään loistavan roolisuorituksen, mutta oli hänelle ainakin maskeerattu mahtavat silmäpussit. Toivottavasti ne olivat maskeeratut. 

Elokuva viihdyttää varmasti Amerikan sisällissodan historiasta kiinnostuneita sekä joitain muitakin, mutta minua elokuva ei viihdyttänyt yhtään. Ehkä elokuvan tarkoitus ei ole aina olla viihdyttävä, mutta Lincoln ei tarjonnut minulle oikeastaan mitään. Jos haluan katsoa historiafaktaa, niin katson mieluummin dokumentteja aiheesta. Daniel Day-Lewis teki kyllä hienon roolisuorituksen ei siinä mitään.

Plaah!

**

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn
Kesto: 150min
Valmistusmismaa: USA

2 kommenttia:

  1. Jonkun tarttis tehdä sellattis leffa, missä Lincoln taistelee vampyyrejä tai vaihtoehtoisesti zombeja vastaan... Eiku ootas ny :D

    VastaaPoista
  2. Siltä oon vielä välttynyt, mut varmasti parempi ku tää! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.