sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Unicorn Store (2017)

Yksisarviskauppa (Unicorn Store) on Brie Larsonin esikoisohjaus kokopitkien elokuvien saralla. Olen aina pitänyt Brie Larsonin nimeä kiehtovana, johtuen varmaan mieltymyksestäni Brie-juustoon. Asetankin elokuvan Helmet-haasteen kohtaan 42. "Ohjaajan nimi viehättää sinua".

Kit (Brie Larson) on aikuinen, joka elää lapsekasta elämää vanhempiensa (Joan Cusack ja Bradley Whitford) luona. Naisen vahvuutena on tämän luovuus, mutta taidekoulustakin hänet potkaistaan ulos. Kit päättääkin muuttaa elämänsä suunnan vakavahenkiseen aikuismeininkiin ja hommaa määräaikaisen työn PR-yhtiössä.  

Yrittäessään elää normaalinpaa elämää, alkaa Kit saamaan erikoisia kirjeitä, joista yksi on kutsu Samuel L. Jacksonin esittämän hahmon isännöimään Yksisarviskauppaan. Myyjä lupaa naiselle yksisarvisen, jos onnistuu täyttämään muutaman ehdon. Yhtenä ehtona on rakentaa yksisarviselle talli. Tähän Kit saa apua rautakaupassa työskentelevältä Virgililtä (Mamoudou Athie), jonka kanssa ystävystyy.

Kit ja myyjämies
Olin aivan vakuuttunut nähtyäni Captain Marvelin, että Brie Larson osaa kyllä näytellä, mutta ohjauksessa vain töpeksittiin hänen kohdallaan. Tämän elokuvan nähtyäni en olekaan enää niin varma Brien näyttelijänlahjoista. Tuntui kuin hän olisi ollut sama hahmo kuin Captain Marvelina. Samuel L. Jacksonin esitys Yksisarviskaupan myyjänäkin jäi vaisuksi. Virgilin sekä Kitin vanhempien näyttelijät sen sijaan toimivat ja toi elokuvaan kiinnostavuutta.

Elokuvassa oli kyllä potentiaalia ja visio oli tunnettavissa, mutta toteutus vain jäi uupumaan. Elokuva yritti olla outo, mutta jos outouden tekee huonosti niin oudosta tulee vain kehno. Elokuva antoi odottaa jotain mielenkiintoista ja olikin kiva tunne kun ei tiennyt minne elokuva johdattaa, mutta Yksisarviskauppa ei vain jaksanut viedä odotuksia maaliin saakkaa.

**1/2

Ohjaaja: Brie Larson
Pääosissa: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Joan Cusack
Kesto: 1h 32min
Valmistusmaa: USA

6 kommenttia:

  1. Cheese Larson - Yhden ilmeen ihme. Kovasti tälle pätkälle ovat naureskelleet ne YouTubeilijat, joita seurailen. Lienee syystäkin, sillä pelkkä juonikin kuulostaa jo sen verran kehnolle, että väliin jää pätkä tää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielenkiinnosta, onko suositella ketää "elokuva-tubettajaa"? Redlettermedian jo seurannassa. :)

      Poista
    2. Midnight's Edgeä olen seuraillut jo jonkin aikaa. Tekevät tasokkaita juttuja liittyen elokuviin ja televisiosarjoihinkin. Tonkivat asioita esille pintaa syvemmältä jne jne.

      Poista
  2. Jotkut juustothan on ihan hyviä... :-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.