sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. tammikuuta 2014

Rich Man, Poor Man (1976)

Katsoin näin pidennetyn viikonlopun kunniaksi Nick Nolten tähdittämän mini tv-sarjan Rikas, rakas, köyhä, varas (Rich Man, Poor Man). 

Nick Nolte, Susan Blakely ja Peter Strauss
 Tv-sarja alkaa toisen maailmansodan päättymisen päivästä vuonna 1945 ja se kertoo tarinan kahdesta veljeksestä, jotka tulevat samoista vaatimattomsita olosuhteista, mutta jotka valitsevat elämissään erilaiset polut. Rudy (Peter Strauss) on veljeksistä se niin sanottu "hyvä poika", joka valitsee nuhteettomuuden, siveyden sekä collegen. Tom (Nick Nolte) on puolestaan levottomampi kaveri, joka joutuu usein hankaluuksiin. 

Veljesten elämää seurataan reilun kymmenen vuoden ajalta. Rudystä tulee menestyvä liikemies, joka tienaa omaisuuden ja aloittaa myöhemmin uran politiikkona sekä nai nuoruuden mielitiettynsä. Tom puolestaan karkoitetaan kotoaan asumaan setänsä luokse, josta hän päätyy ammattinyrkkeilijäksi ja hakattuaan mafian satsaaman pelaajan joutuu hän pakenemaan Yhdysvalloista. Laivalla hän tapaa tulevan parhaan ystävänsä sekä pahimman vihollisensa. 

Vaikka kortit näyttävätkin alussa loistavan Rudylle, niin lopussa kuitenkin onnnellisempana voisi helposti pitää Tomia.

Yksi inhottavimmista valkokankaan pahiksista!
En uskonut jäävän sarjan koukkuun ihan näin pahasti, mutta se onnistui kyllä pitämään otteessaan. Nick Nolte oli loistava energisenä, mutta hyväsydämisenä hulttiona ja Peter Strauss hänen vastakohtanaan. Sarja piti myös jännitystä yllä kun tapahtumia ei pystynyt ennakoimaan. Ensimmäisissä jaksoissa esiintynyt veljesten saksalaista syntyperää oleva isä oli mainio hahmo. Sarja oli sinällään hyvin elämänkaltainen, että aina ei asiat mene kuten toivoisi ja joskus ne sujuvat puolestaan yllättävänkin hyvin. Se ei siis tuntunut liian kaavamaiselta tai kliseiseltä vaan tietyllä tavalla aidolta. 

***1/2

Pääosissa:Peter Strauss, Nick Nolte, Susan Blakely
Kesto:60min/jakso
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.