sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

We Bought a Zoo (2011)

Koti eläintarhassa (We bought a zoo) on tositapahtumiin perustuva imelähkö kertomus Benjamin Meestä (Matt Damon), joka on hieman rikki menetettyään vaimonsa sairaudelle. Benjamilla on kaksi lasta: esiteini Dylan (Colin Ford) ja seitsemänvuotias Rosie (Maggie Elizabeth Jones). Irtisanottuaan itsensä töistä ja Dylaninkin ollessa jatkuvasti vaikeuksissa koulussa päättää hän, että on aika uudelle elinympäristölle. Uudeksi asuinpaikaksi valikoituukin hieman erikoisempi huusholli, Benjamin ostaa nimittäin eläintarhan. 

Eläintarha on ränsistynyt ja sitä pidetään vain yllä vapaaehtoisvoimin. Eläintenhoitaja Kelly (Scarlett Johansson) onkin aluksi hieman epäileväinen uutta kaupunkilaispomoaan kohtaan, mutta huomaa pian, että Benjamin on tullut jäädäkseen. Yhteisenä tavoitteena onkin saada eläintarha jälleen toimintaan ja läpi anaalisen tarkastaja-Ferrisin (John Michael Higgins) kunttarkastuksesta.

Elokuvassa voi myös nähdä Elle Fanningin Dylanin ihastuksen kohteena. 

Vakava Scarlett Johansson ja leppoisa Matt Damon
Pidän eläimistä, joten elokuvaa katsoi mielellään lähinnä näitä karvaisia asukkeja ihaillen. Pidän myös Matt Damonista, mutta en ihan uskonut häntä isänä vaikka hän olikin pehmentänyt timmiä olemustaan. Scarlett Johansson oli myös hieman kummallinen valinta eläintenhoitajaksi vaikka hänessä onkin tiettyä maanläheisyyttä. Lapset olivat kuitenkin yllättävänkin mainioita ja Dylanin näyttelijä vangitsi hyvin teiniangstin ja toi uskottavaa latausta näyttelyllään.

Kaiken kaikkiaan elokuva oli mukavan leppoisaa katsottavaa ja oli oikein kunnon "feel good -movie". En vain ihan ymmärrä sitä kun lopussa eläintarha avattiin ihmisille, mutta ketään ei tullut ja selvisikin, että puu oli kaatunut tielle tukkien kulkuväylän, niin miksi kukaan eläintarhaan tulleista vierailijoista ei voinut kävellä kertomaan tilanteesta. Miksi valtava ihmismeri odotti puun toisella puolella, että henkilökunta tulee heitä puun takaa etsimään. Se jäi ainoastaan hieman harmittamaan.

***

Ohjaaja:Cameron Crowe
Pääosissa:Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden
Kesto:124min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.