sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 21. tammikuuta 2014

Oscar gaala 2014 lähestyy...

Kohta se on taas täällä - 86. Oscar gaala! 

Huomasin kauhukseni Ilta-Sanomien uutisesta, että nelonen on luopunut Oscar-gaalan esitysoikeuksista eikä sitä välttämättä näytä mikään kanava suomessa suorana. Ja minä kun jo otin töistä maanantain 3.3. 2014 vapaaksi! No, kyllä sen varmaan jostain netistä tsäkällä näkee, mutta aika ankeaa. Traditiota vaan lytätään alhaisten katsojalukujen takia. Toivottavasti YLE hoitaisi nyt homman kotiin. Jokseenkin tapaus on läimäys suomalaiselle elokuvateollisuudelle kun pitkästä aikaa suomalainen elokuva on ehdolla: Selma Vilhusen ohjaama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa kilpailee parhaan lyhytelokuvan sarjassa.

Ellen DeGeneres on toistamiseen Oscar-gaalan juontajana. Muistan hänen ensimmäisen juontonsa joka oli ihan hauska, mutta poliittisesti neutraali. Hänen huumorinsa on myös kilttiä eikä tuskin loukkaa ketään. Mielestäni viime vuoden Seth MacFarlane oli mainio ja olisin suonut hänelle tämänkin vuoden juonnon. 

Oscar gaala 2014 ehdokkaat julkaistiin jo jokin aika sitten.

 Parhaasta elokuvasta ovat ehdolla:

American Hustle (2013)
Gravity (2013)
Her (2013)
Nebraska (2013)
Philomena (2013)
12 Years a Slave (2013)
The Wolf of Wall Street (2013)

Näistä elokuvista olen nähnyt vasta Gravityn, mutta tarkoitus olisi useampikin näistä katsastaa ennen gaalaa. Hieman kyllä harmittaa, jos en mitään "kisastudiota" saa nelosen takia järkättyä, mutta julkaisen joka tapauksessa oman veikkauslistani hieman myöhemmin.


4 kommenttia:

  1. Eikä, mennyt ihan ohi tuollainen, ettei Oscareita näytettäisikään suorana Suomen televisiossa! Tosi harmillista, vaikka tokihan sen netistä pystyy katsomaan (ainakin Golden Globe -streami löytyi aika helposti), mutta silti. Höh!

    VastaaPoista
  2. En tiedä paljon gaalan tv-oikeudet sitten maksavat, mutta tuntuu oudolta säästökohteelta kun kuitenkin vaan kerran vuodessa ja jos se siitä suomi-studiosta on kiinni, niin näyttäisivät siite vain pelkän gaalan.

    Mutta oikeassa olet, että eiköhän ne netistä saa katsottua. Pelkään vaan, että streami jää kokoajan jumittamaan. Mutta ehkä sekään ei ole maailman loppu. :)

    VastaaPoista
  3. Itse en kyllä saanut Golden Globe-gaalaakaan käsiini kauhean helposti. YLE! C'mon! =)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.