sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 18. tammikuuta 2014

Gravity (2013)

Kävin tovi sitten katsomassa Oscar-ehdollekin parhaasta elokuvasta päässeen Gravityn.

George Clooney esittää kokenutta astronauttia Matt Kowalskia ja Sandra Bullock Ryan Stonea, ensimmäisellä avaruusmatkallaan olevaa insinööriä. Avaruudessa tapahtuu kuitenkin kauheita kun avaruusromu pyyhkäisee alukseen rikkoen tämän ja lennättäen Ryanin kauas Mattista ja tämän rakettirepusta. 

Sandra Bullock ja George Clooney avaruudessa korjailemassa.
 Gravity oli elokuva, jonka onneksi kävin katsomassa isolta kankaalta, koska avaruushan on tunnetusti aika iso ja uskoisin, että visuaalisesti pätkä ei olisi ollut niin vaikuttava 42 tuumaisestani. Elokuvan näyttelijät ainakin ennakkoon pistivät hieman niskakarvat pystyyn: voiko olla imelämpää paria kuin George ja Sandra. Onnekseni Sandra Bullock suoriutui roolistaan kunnialla ja oli mielestäni "meikittömänä" kauniimpi kuin koskaan aikaisemmin olen hänet missään keskinkertaisessa komediassa nähnyt. George Clooney tuntuu olevan aina samanlainen kaikissa rooleissa ja ystäväni arvelikin, että ehkä hän vain on oikeastikin sellainen ja sitten vaan "näyttelee" itseään jokaisessa elokuvassa.

Mielestäni avaruuteen sijoittuvaa elokuvaa oli muutenkin mielenkiintoista katsoa, koska useimmat scifi-elokuvat sijoittuvat kuitenkin jollekin planeetalle. Miljöö oli saatu uskottavaksi ja penkissä tuli pyörittyä päähahmojen mukana ja väisteltyä sitä avaruusromua. Vaikka elokuva olikin varmasti tieteellisesti täynnä aukkoja, niin oli se kuitenkin viihdyttävä ja mielenkiintoiseksi saatu. Monet elokuvat tuppaavat olemaan ylipitkiä, mutta tätä ei oltu yritetty ylimitoittaa vaan oli sopivan pituinen niin ettei avaruudessa panikoimiseen kyllästynyt.

***1/2

Ohjaaja:Alfonso Cuarón
Pääosissa:Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA, UK


2 kommenttia:

  1. Minuakin häiritsi Clooneyn rooli, tämän vitsailut kuulosti ihan samalta kuin mitä Clooney heittää jossain Oscareiden punaisella matolla jollekin Sandra Bullockille! :D Olisin mielummin katsonut Bullockinkin tilalla jotain tuntemattomampaa kasvoa.

    Hienon näköinen elokuva tämä oli kyllä, siitä ei pääse mihinkään!

    VastaaPoista
  2. Minäkin olisin kyllä suonut roolit joillekin tuntemattomammille näyttelijöille! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.