sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 10. tammikuuta 2014

Dragnet (1987)

En ole nähnyt jaksoakaan vanhaa poliisisarjaa nimeltä Dragnet, joten useat vitsit menivät varmaankin minulta ohi, mutta katsoinpa nyt vuonna 1987 valmistuneen komedian Haavi auki -Kelmit kiinni (Dragnet). Tiedän kuitenkin, että tässä elokuvassa poliisikapteenia esittänyt Harry Morgan oli myös 60-luvun hittisarjassa.

Sgt. Joe Friday (Dan Aykroyd) on lakia pilkulleen noudattava tunnollinen kyttä, joka saa parikseen huumekyttänä ennen toimineen rennomman Det. Pep Streebekin (Tom Hanks). Hehkeä neitsyt kidnapataan salaperäisen PAGAN-yhdistyksen toimesta rituaalisiin menoihin. Friday ja Streebek onnistuvat kuitenkin soluttautumaan saatanalliseen kulttiin ja pelastavat tytön, mutta keneksi neitsyt PAGAN-jengin pääjehun oikein tunnistaakaan?


Päädytäänkö kaikissa 80-luvun elokuvissa striptease-baariin? No ei, mutta aika monessa, tässäkin. Dragnet oli elokuvana ihan huvittava, mutta ei mitenkään levikset revennyt tai muuta vastaavaa. Muutama hymähdys irtosi tästä komediasta, jossa huumori saatiin lähinnä näiden kahden päähahmon vastakkaisilla persoonallisuuksilla, neitsyydellä sekä hassuilla valeasuilla.

**1/2

Ohjaaja:Tom Mankiewicz (Delirious)
Pääosissa:Dan Aykroyd, Tom Hanks, Christopher Plummer
Kesto:106min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Siitä on hyvin hyvin pitkä aika aika kun tämän elokuvan olen nähnyt ja parhaiten muistankin sen tunnusmusiikin, sekä Dan Aykroydin ilmeettömyyden jonka merkitystä Tom Hanksin lapsekkuuden rinnalla en silloin aikoinaan oikein ymmärtänyt. Kun sitten myöhemmin tuli nähtyä sitä tv-sarjaa johon elokuva pohjautuu, niin ihmettelen kun se ei ollut lähelläkään komediaa, mutta pidin kovasti ja rupesinkin sitten puolestani kummastelemaan miksi elokuvaversiosta tehtiin komedia ja oletankin Aykroydin halunneen tehdä elokuvasta vakavamman ja se selittäisi esiintymistyylin.

    Muistatko, että sarjastahan tehtiin noin kymmenisen vuotta sitten meilläkin esitetty lyhytikäinen uusintaversiointi ja se oli ihan kelvollinen kyttäsarja, jonka epäonnistuminen pistettiin osittain hieman syyttä pääosan Ed O'Neillin niskoiille, kun liian moni oletti näkevänsä Al Bundyn.

    VastaaPoista
  2. Ai niin unohdin tosiaan mainita kirjoituksessa tarttuvan tunnusmusiikin. Tiesin, että se tietty musiikinpätkä kuuluu Dragnettiin jo hyvin varhaisessa elämänvaiheessani ennen kuin tiesin että mikä se Dragnet edes on.

    Sitä minäkin mietin kun katsoin elokuvaa, että oliko se vanha poliisisarja tosiaankin näinkin komediallinen, mutta jos kyseessä ei ollut humoristinen poliisisarja, niin sitten minäkin kyllä hieman ihmettelen elokuvan tyylilajin valintaa. Mietin myös sitä, että se Harry Morgan joka oli tässä ja siinä vanhassa, niin ei oikein sopinut humoristiseksi poliisikapteenihahmoksi.

    Viittauksestasi tuohon uudempaan Dragnetiin, jossa oli Ed pääosissa, niin muistan vain nähneeni hänen tekevän Dragnet-tunnarilla cameon jossain elokuvassa tai tv-sarjassa. En nyt kuollaksenikaan muista missä. Tuolloin ajattelin, että hän on varmaan esiintynyt joskus kyseisessä sarjassa.

    Pitäisi kyllä joskus katsastaa ainakin muutama jakso siitä aidosta Dragnetista.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.