sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 23. tammikuuta 2014

Hitchcock (2012)

Lainasin kirjastosta Alfred Hitchcockin elämästä kertovan draamaelokuvan - Hitchcock.

Hitchcock (Anthony Hopkins) on juuri filmannut suurmenestyksensä Noth by northwest, kun hän saa idean tehdä lukemastaan Psyko-kirjasta elokuvan. Yleinen mielipide on tätä hanketta vastaan, kuka nyt haluaisi nähdä elokuvaa psykopaatista? Hitchcock päättääkin rahoittaa itse koko elokuvan.  Pääosaan valikoituu Janet Leigh (Scarlett Johansson) sekä Anthony Perkins (James D'Arcy). Itsepäisen ja muita naisia vilkuilevan Hitchcockin vaimo (Helen Mirren) yrittää kestää "Hitchin" rinnalla.

Elokuvassa voi myös nähdä muun muassa Toni Colletten ja Jessica Bielin

"Hitch"
Elokuva antaa aika ikävän kuvan herra Hitchcocista irstailevana kovapäänä.  Anthony on kyllä saatu ulkoisesti muistuttamaan jossain määrin herraa itseään, mutta mielestäni hän oli silti turhan vahanukkemainen: tunnistettavissa, mutta persoonaton ja eloton. Vaikea sanoa muistuttiko hän noin muuten  Alfredia, koska en ole nähnyt ohjaajasta dokumenttielokuvaa tai lukenut elämänkertoja, että voisin ottaa kantaa hahmon luonteen uskottavuuteen. 

Oikeastaan en olisi varmaankaan lainannut tätä elokuvaa, jos sitä ei olisi koristanut niinkin maineikkaat näyttelijät kuin Anthony ja Mirren. Tällaiset henkilökuvat voivat osua nappiin kuten Kuninkaan puhe teki tai sitten upota suohon kuten tämä. Onnistuneiden henkilökuvien yksi avain on varmaankin se, että henkilön naama ei ole kaikille tunnettu eikä tästä ole muodostanut välttämättä omaa ennakkokäsitystä. Tärkeää on myös mielenkiintoinen tarina, jota tässä ei ollut. Okei, Hitchcock otti riskin Psykon kanssa, mutta niin teki Kubrickin 2001 avaruusseikkailun kanssa ja lukuisat muut ohjaajat omien elokuviensa kanssa. Psykon dramaattisuus elokuvateollisuudessa ei mielestäni nyt riittänyt koko elokuvan ytimeksi.

**

Ohjaaja:Sacha Gervasi
Pääosissa:Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson
Kesto:98min
Valmistusmaa:USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.