sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 25. tammikuuta 2014

The Muppets (2011)

Hommasin kotiin Wlan-tukiaseman ja pleikkariin Netflixin. Katsoinkin palvelusta muutaman Breaking badin jälkeen The Muppets -elokuvan. Tykkäsin silloin pienempänä 80-luvulla muppeteista, mutta katsoin lähinnä sellaista lällyä animaatio-sarjaa. Varsinainen The Muppet Show kun oli enemmän 70-luvun juttuja.

80-luvun robotti ajaa autoa
Gary (Jason Segel) kasvaa muppetin oloisen veljensä Walterin (ääni:Peter Linz) kanssa. Walter huomaa ajan kuluessa, että ei ole aivan kuin veljensä. Walter samaistuukin näkemiinsä vanhoihin Muppet-ohjelmiin ja alkaa heidän faniksi. Kun Gary ja tämän tyttöystävä Mary (Amy Adams) suunnittelevat vuosipäivänsä kunniaksi reissua Hollywoodiin, niin änkeää Walter mukaan, koska haluaa nähdä muppettien vanhan studion.

Dave Grohlinkin voi nähdä musisoimassa
Studioreissulla Walter kuulee vahingossa, että rikas Tex Richman (Chris Cooper) aikoo ostaa Studion purkaakseen sen ja poratakseen öljyä sen alta vaikka myyvälle taholle väittääkin, että  tekee siitä Muppettimuseon. Ainoa tapa saada studio takaisin on kerätä 10 miljoonaa. Walter ja Gary etsivätkin Kermitin (Steve Whitmire) käsiinsä ja he päättävät, että saadakseen tarvittavan summan on Muppettien palattava yhteen ja tehdä show.

Elokuvassa voi myös nähdä muun muassa Jack Blackin, Jim Parsonsin, Alan Arkinin ja Whoopi Goldbergin + muita julkimoita.


Mielestäni elokuvassa oli hauska juoni ja muutenkin oli kiva katsoa nukkejen ja ihmisten yhteistyötä. Nuket saatiinkin hyvin oikeanoloisiksi ja olikin hauska katsoa tänä erikoistehosteiden ja "green screenien" aikakautena jotain käsintehtyä. Jason Segel ja Amy Adams sopivat hyvin fantasiamaailman puhdassydämiseksi pariskunnaksi. Tosin Amy teki samantyyppisen naiivin roolin muun muassa Lumotussa, joka puolestaan yhdisteli animaatiota sekä oikeita ihmisiä. Walter ja muppetit olivat sympaattisia ja huvittavia

Elokuva oli musikaali ja siinä olikin muutama ihan hyvä kipale. Yksi niistä sai jopa Oscar-ehdokkuuden:


Oli myös yllättävää kuulla Chris Cooperin räppäävän:


***1/2

Ohjaaja: James Bobin

Pääosissa: Amy Adams, Jason Segel, Chris Cooper
Kesto:103min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Minä rakastan Muppetteja, jopa sitä lällyä animaatiosarjaa, mutta silti tämä on vieläkin katsomatta. Asia pitänee korjata asap.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannattaa. Ainakin omasta mielestäni tämä oli yllättävänkin hyvä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.