sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 4. tammikuuta 2014

Cop Land (1997)

Minun on jo pitkään pitänyt nähdä elokuva, jota varten Sylvester Stallonen piti lihottaa itseään juomalla pirtelöitä ja syömällä pikaruokaa. Vihdoin sen tein - Cop Land.

Pieni New Jerseyn kaupunki New Yorkin laitamalla on poliisien asuttama turvavyöhyke, jonka seriffinä toimii laiskan pulskea Freddy (Sylvester Stallone). Freddy on pyrkinyt useasti poliisiksi, mutta menetettyään toisen korvansa kuulon ei hänellä ole ollut mahdollista päästä tosivoimiin. Pienessä kaupungissa poliiseja on noin 30, joiden johtajana toimii Ray (Harvey Keitel). Poliisit pitävät huolta omistaan ja kaikki toiminta ei tapahdu laillisuuden nimissä. 

Nykin poliisin sisäiseltä tutkijalta, Moe Tildeniltä (Robert De Niro) päättyy toimintavalta kaupungin ulkopuolelle ja hän pyytääkin Freddylta apua poliisien ilmiantamisessa. Viitteitä kun muun muassa mafiakytköksista on löydettävissä. Freddyn silmät kuitenkin avautuvat kaupungin touhuille vasta myöhemmin ja silloin ei laiskan pulskeasta seriffistä ole enää tietoakaan kun hänen pitää pestä kaupungin likapyykki miltei yksinään.

Elokuvassa voi nähdä myös muun muassa Ray Liottan, Janeane Garofalon ja Robert Patrickin.

Adrian? Adrian?
 Mielestäni oli hauska nähdä Sylvester Stallone hieman erilaisessa roolissa leppoisena seriffinä. Häntä tosiaan teki mieli ravistella useaankin otteeseen kun hän hymisteli menemään poliisitoveriensa loukkaukset. Muutenkin elokuvan näyttelijäkaarti oli sieltä parhaasta päästä; Harvey oli erinomainen "pahakyttä", Robert oli taas loistakas "hyväkyttä" ja Raykin toimitti hyvin oman osansa pikkunilkkinä. Hieman mietin sitä, että eikö Ray mennyt kuvauksissa sekaisin kun Harvey Keitelin hahmonkin nimi on Ray? 

Elokuvaa oli siis miellyttävä katsoa kun näyttelijät saivat tarinan tuntumaan uskottavalta. Ehkä tietyllä tapaa elokuva oli joskus turhan sekava ja tapahtumarikas, mutta ei se hirveästi minua ainakaan haitannut. 

Tykkäsin kyllä.

***1/2

Ohjaaja:James Mangold
Pääosissa:Sylvester Stallone, Harvey Keitel, Ray Liotta

Kesto:104min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Tästäkin pätkästä on julkaistu ns. tirehtöörin kuttu. Mistäköhän sen mahtaisi saada, kun tekisi mieli nähdä se?

    VastaaPoista
  2. Oma blu-rayni oli ihan teatteriversio Anttilan alesta. En tiennytkään, että tästä on toinenkin versio markkinoilla! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.