sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 18. tammikuuta 2019

Thor: Ragnarok (2017)

Thorin ja Thor: The Dark Worldin jälkeen ilmestyi Thor: Ragnarök (Thor:Ragnarok). Sijoitan tämän Helmet-haasteen kohtaan 27. "Pohjoismaisesta mytologiasta ammentava elokuva". 

Thor (Chris Hemsworth) onnistuu elokuvan alussa pelastamaan jumalten asuttaman kotipaikkansa, Åskardin, tuholta varastamalla hirviömäisen Surturin kallon. Ennustus on kuitenkin se, että Ragnarök ennen pitkään tulee ja Åskard tuhoutuu. 

Thor lähtee etsimään Norjasta keppostelevan veljensä Lokin (Tom Hiddleston) kanssa kadonnutta isäänsä Odinia (Anthony Hopkins) Tohtori Strangen (Benedict Cumberbatch) avustuksella. Odin löytyy ja kertoo ennen pian koittavaa kuolemaansa, että veljesten sisko Hela (Cate Blanchett) on vapautunut vankilastaan ja tulee tuhoamaan kaiken veljeksille rakkaan. Hela, kuoleman jumalatar, ei kavahda mitään eikä ketään ja tuntuu ylivoimaiselta vastukselta jopa mahtavalle ukkosen jumalalle. 

Thor ja Loki päätyvät portaali-taistelun kautta romunkerääjä-Valkyrien (Tessa Thompson) avustuksella orjaksi Sakaar-planeetalle, jossa suurmestari (Jeff Goldblum) otteluttaa onnettomia vankejaan voittamattomalta tuntuvan vastuksen kanssa. Vastus osoittautuu Hulkiksi (Mark Ruffalo). Samaan aikaan Hela jatkaa portaalia suoraan Åskardiin ja ottaa väkivalloin vallan itselleen. Vankiaikanaan Thor hautoo suunnitelmaansa kerätä jengi, joka auttaa päihittämään ilkeän siskonsa. Yksi vangeista, kivikasamainen Korg (ohjaaja Taika Waititi:n ääni), on ainakin halukas kapinoimaan.

Thor ja muut
En erityisesti pitänyt kahdesta ensimmäisestä Thorista, joten odotukseni olivat minimaaliset tämän kolmannen elokuvan suhteen. Mielestäni pääosaa esittänyt Chris Hemsworth oli pökkelö eikä osannut näytellä yhtään. Tämän takia yllätyinkin erittäin positiivisesti kun ymmärsin, että Thorissa oltiin menty samaan komedialliseen suuntaan kuin Guardians of the galaxy -elokuvissa, joista tykkäsin kovin.

Chris Hemsworth oli myös löytänyt karismansa eikä häntä ollut enää niin piinallista seurata. Hän toimi hyvin yhteen Lokin ja CGI-kiviystävänsä Gorkin kanssa, joka olikin elokuvan yksi hauskimmista hahmoista. Chris pelasi paljon slapstick-komedialla, joka toimi hyvin vastapainona hänen hyvännököiselle lihaskimppu-habitukselleen.

Suorastaan rakastin Cate Blanchettin Helaa. Jonkun muun vähäisemmän näyttelijän käsissä hahmo olisi ollut helposti korni, mutta Cate tylytti ja itseänikin rupesi vähän jännittämään. Elokuvassa vilisi nimekkäitä naamoja kuten Matt Damon lyhyessä cameossaan Lokin näyttelijänä Åskardissa olleessa näytelmässä.

Oiva setti toimintaa ja komediaa.

****

 Nauroin.
                                                
Ohjaaja: Taika Waititi (Hunt for the Wilderpeople, What We Do in the Shadows)
Pääosissa: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett
Kesto: 2h 10min
Valmistusmaa: USA, Australia

2 kommenttia:

  1. Sama. En tykännyt kahdesta ekasta Thorista, mutta tästä kovastikin. Ja myös Cate Blanchettista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa yllättyä joskus positiivisesti katsoessa näitä liukuhihnamaisesti tuotettuja supersankarielokuvia.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.