sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 7. tammikuuta 2019

Kirja: Koiramäen talvi (Mauri Kunnas)

Sain joululahjaksi Mauri Kunnaksen Koiramäen talvi -kirjan. Tämä on helppo sijoittaa Helmet-haasteen kohtaan 13. "Kotimainen lasten- tai nuortenkirja".

Koiramäki valmistautuu talven tuloon; sisällä tehdään puhdetöitä, ulkona vedetään painavaa halkorekeä ja Nuuttipukin tulokin perheen pienimpiä jännittää. Uusi vuosi otetaan vastaa valamalla tinoja ja tekemällä erinäisiä taikoja. Pääsiäiseen asti päästään kunnes tuleekin sitten jo kevät.

Omassa lapsuudessani Mauri Kunnaksen -kirjat eivät olleet niin suuressa asemassa. Syystä tai toisesta ei niitä meillä luettu. Naapurin tytöllä oli kuitenkin niitä useampikin ja siellä pääsin tutustumaan Kunnaksen mielikuvitukselliseen maailmaan.

M. Kunnaksen lastenkirjoissa on mielestäni parasta yksityiskohtainen kuvitus, jossa on paljon katsottavaa ja löydettävää sekä se että ne yleensä perustuvat faktoihin. Vähän kuin hauskoja opetuskirjoja. Tämä ei ollut poikkeus. 

Hymyä herättävää nostalgiaa.

****

Alkuperäinen julkaisuajankohta: 1988

2 kommenttia:

  1. Mauri Kunnaksen kirjat olivat penskana niitä joita tuli ahkerasti luetttua ja teinpä niitä Kunnaksen aaveita hyväksikäyttäen spin off-sarjakuvankin: Aavesota.
    Sitten ne jäivät lapsuuden muistoihin kunnes vuosi takaperin totesin päätyneeni disneykeräilyssä siihen pisteeseen ettei enää paljoakaan ole etsittävissä ja rupesin palaamaan Kunnaksen pariin, joten nyttemmin niitä on tullut taas enemmän luettua. Joskin nimenomaan näitä ns. lastenkirjoja ei jotain Nyrok Citya tai muuta aikuisemmille suunnattuja, sillä niihin minulla ei ole tunnesidoksia.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.