sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Trance (2013)

Danny Boylen ohjaama Trance osui kätöseeni Helmet-haasteen kohtaa 24. "Sokkona hyllystä valittu elokuva" varten.

James McAvoy näyttelee Simonia, taidehuutokauppiasta, jonka huutokaupan kohde joutuu ryöstön kohteeksi. Ryöstön aivoina toimii Franck (Vincent Cassell). Simon on rikollisten juonessa mukana, mutta saa ryöstön aikana kovan kolauksen päähänsä eikä muista enää minne arvomaalauksen piilotti. Simon passitetaan rikollisten toimesta hypnoterapeutille (Rosario Dawson), että tämä alkaisi muistaa maalauksen sijainnin.



En ollut kuullut aikaisemmin Trancesta vaikka sitä tähdittääkin nimekäs joukko eturivin näyttelijöitä ja ohjaajallakin on mainetta allaan. Elokuvassa on Boylelle tyypillistä nopean temmon menoa. Musiikki pauhaa kovaa taustalla ja leikkaukset ovat nopeita ja kuvakulmat kallistelevat suuntaan jos toiseen. Pätkä soljuu omalla painollaan eikä siinä ole erityisesti mitään vialla, mutta siinä ei myöskään ole mitään erityistä. Lähtöasetelmat eivät ole niin kiinnostavat, että katsojana imeytyisi mukaan haluten tietää kipeästi maalauksen sijainnin.

Elokuva sukeutuu niin moneen eri kerrokseen terapian kietoutuessa mukaan suureksi osaksi juonta ettei katsoja ole aina selvillä siitä että mikä on totta ja mikä hypnoterapiaa. Koko homma kaatuu omaan nokkeluuteensa.

Hieman kaikuja Shyamalta on kuultavissa twistejen kanssa.

**

Ohjaaja: Danny Boyle (Trainspotting, 127 hours, 28 Days later)
Pääosissa: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel
Kesto: 1h 41min
Valmistusmaa: UK, USA, Ranska

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.