sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 21. maaliskuuta 2019

Kirja: Muotimatkaaja Titanicin kannella (Bianca Turetsky)

Muotimatkaaja Titanicin kannella kertoo vintage-muodista innostuneen Louisen tarinan. Kirjaa suositteli minulle työkaverin 14-vuotias tytär, joten asetan sen Helmet-haasteen kohtaan 9. "Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja".

Louise on tavallinen 12-vuotias tyttö, jolle on tärkeää muoti sekä paras ystävä Brooke. Tytön äiti taikka ystävätär eivät ymmärrä vintage-muodin päälle mitään, joka on Louisen suurin intohimo. Tytöllä on lähestymässä koulun tanssiaiset, jonne tarvitsisi mekon. Louise saa mystisen kutsun yksityisshoppailuun vintage-puotiin. Mekko-ostoksille päästyään hän tapaa kaupan erikoiset myyjättäret, jotka kertovat Louisen hipelöimän kauniin vaaleanpunaisen mekon kuuluneen 1900-luvun alussa eläneelle kuuluisalle näyttelijättärelle, neiti Baxterille.

Yhtäkkiä Louise herää laivan kannella kyseinen mekko päällä eikä enää ollakaan Kansasissa.

Muotimatkaaja Titanicin kannella on syntynyt kirjailijan omasta kiinnostuksesta vintage-muotia kohtaan. Tämä huokui vaatteiden sekä kankaiden yksityiskohtaisista kuvailuista. Mielestäni tämä toi mukavaa aitoutta tarinaan ja sai vaatteet eläväisemmäksi lukijan mieleen. Kirja oli myös runsaasti kuvitettu, joten täysin omien mielikuvien varassa ei tarvinnut olla. Kuvat kevensivät ennestään jo kevyttä lukukokemusta ja teki sivujen selaamisesta suht vaivatonta.

Tarina muuttui kiinnostavammaksi loppua kohden alun tuntuessa paikoin saivartelulta. Kirja yhdisti kiinnostavalla tavalla fantasiaa ja todellisuutta. Kirjaa varten oltiin tehty taustatyötä Titanicista, joten täysin höttöäkään se ei ollut vaan kenties hieman opettavainenkin.  Itse en ole niin muotitietoinen, joten en kuulunut sen kohderyhmään (+olen vanha). Nämä huomioon ottaen oli kirja itselleni jännästi erilainen lukukokemus, koska en itse olisi koskaan sitä hyllystä luettavaksi valinnut.

***1/2

Alkuperäinen julkaisuajankohta: 2011


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.