sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Two Weeks in Hell (2009)

Two weeks in hell tv-dokumentti saa päättää sota-/armeija-aiheisten elokuvieni putken vähäksi aikaa.

Dokumentti kertoo kahden viikon rankasta pääsykokeesta vihreiden barettien koulutusohjelmaan. Vihreät baretit ovat armeijaelittiä, jotka sijoittuvat erikoisiin sissitehtäviin ympäri maailmaa (Rambo oli vihreä baretti). Suuri osa koulutusohjelman käyneistä luovuttaa kahden viikon aikana. Dokumentissa näytetään kuinka näiden nuorukaisten (tai ei niin nuorten) unelmat murenevat kun he tajuavat, että eivät pystykään läpäisemään ohjelmaa; jalat ei kestä, pää ei kestä ja univaje ahdistaa.

Tukki leikkiä
 Dokumentti on tehty tv:lle ja sisältää shokkimaisia: "two weeks in hell" -väliepisodeja mainoksia varten jotka hieman ärsyttävät. Elokuva kuitenkin näytti hyvin kuinka vähän loppupeleissä huutamista tai mollaamista käytetään harjoitusten apuvälineenä tai sitten kouluttajat olivat vain kameraystävällisiä. Tälläisen kuvan kun usein elokuvista saa. Ikävää oli kuitenkin katsoa kuinka vahingoniloisia nämä kouluttajat olivat kun jotkut sitten luovutti.

Vaikka sotiminen ei kiinnostakaan, niin osaa minua kiehtoi ajatus, että miten itse pärjäisin samaisen fyysisen ja psyykkisen stressin alla. Olisi hauska nähdä, että kuinka pitkälle jaksaisin. 

Ei ole helppoa päästä pitämään vihreää baskeria. Tämän kahden viikon treenin jälkeen vuoden kestoiseen koulutusohjelmaan pääsi 110 henkilö, joista hatun saa lopulta noin 25%.

**1/2

Ohjaaja:Bobby Williams
Kesto:120min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.